BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πρόγραμμα ενισχύσεων για τα προϊόντα των νησιών του Αιγαίου

Ευκαιρίες για πρόσθετο εισόδημα δίνει στους αγρότες των νησιών του Αιγαίου – εκτός της Κρήτης και της Εύβοιας- το σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης το οποίο επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα τοπικά προϊόντα, όπως τη μαστίχα Χίου, το δαμάσκηνο Σκοπέλου και την αγκινάρα Τήνου, αλλά και τις «μεγάλες» παραγωγές που είναι οι ελιές και το αμπέλι, όπου το πρόγραμμα δίνει ενισχύσεις γύρω από τα 50 ευρώ το στρέμμα.

Πρόγραμμα ενισχύσεων για τα προϊόντα των νησιών του Αιγαίου

1
0

Η μόνη ενίσχυση που συνδέεται με την παραγωγή είναι αυτή των μαστιχοπαραγωγών (11,5 ευρώ/κιλό) κι αυτό έχει σχέση με τις προτεραιότητες που έχει βάλει η Ένωση της Χίου.

Πάντως, το πρόγραμμα έχει πάρει «παράταση» για τη νέα ΚΑΠ, παρά τις αντιθέσεις της Μεγάλης Βρετανίας και πρόκειται να εμπλουτιστεί με ειδικές δράσεις για την προώθηση και τη σήμανση των νησιωτικών προϊόντων. Ταυτόχρονα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι δράσεις για την επιδότηση της μεταφοράς οπωροκηπευτικών, ζωοτροφών και άλλων αγροτικών προϊόντων.

 

Μανταρίνια νησιών Ανατολικού Αιγαίου

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση ενίσχυσης έχουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στα νησιά Χίος και Σάμος και στον νομό Δωδεκανήσου, με την προϋπόθεση διατήρησης των εκτάσεων σε καλή κατάσταση κάνοντας χρήση τεχνικών φιλικών προς το περιβάλλον.
Η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για τα εσπεριδοειδή πραγματοποιείται από τους ενδιαφερόμενους, μέχρι 15 Σεπτεμβρίου του έτους υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, ήτοι τρέχοντος έτους.

Βρείτε εδώ την απόφαση για τις ενισχύσεις της νησιωτικής γεωργίας που τέθηκε σε ισχύ στις 22 Μαρτίου 

 

 

Περισσότερα για το τί επιδοτεί το σχετικό πρόγραμμα νησιωτικής γεωργίας βρείτε σε αναλυτικό δισέλιδο φάκελο της Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 22 Μαρτίου μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα με αφιέρωμα στις εαρινές σπορές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία