BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ως αρχές Δεκέμβρη αιτήσεις για το πριμ πρώτης εγκατάστασης των επιλαχόντων

«Τρέχουν και δεν φτάνουν» οι 3.224 επιλαχόντες Νέοι Αγρότες και οι ∆ιευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων µετά την εγκύκλιο του ειδικού γραµµατέα του υπουργείου ∆ηµήτρη Ιατρίδη, η οποία καλεί έως τις αρχές ∆εκεµβρίου, να έχουν υπογραφτεί και σταλεί προς πληρωµή όλες οι εγκριτικές αποφάσεις του πριµ, αλλιώς χάνεται η χρονιά για την πρώτη δόση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Ως αρχές Δεκέμβρη αιτήσεις για το πριμ πρώτης εγκατάστασης των επιλαχόντων

2
0
Παράλληλα η «επιτακτική ανάγκη κάλυψης του κανόνα του ν+2», όπως αναφέρεται στην εν λόγω εγκύκλιο, φαίνεται ότι έχει ανάψει φωτιές στο υπουργείο, µειώνοντας έτσι την προθεσµία αποδοχής των εγκριτικών για τους δικαιούχους στις 15 ηµέρες, την ώρα που σε κάποιες Περιφέρειες η συγκεκριµένη διαδικασία ακόµα τρέχει για τους «εν δυνάµει δικαιούχους», στους οποίους έχει δοθεί προθεσµία έως 30 Νοεµβρίου

Αναλυτικά τα βήµατα µέχρι την καταβολή της πρώτης δόση
Σύµφωνα µε τη διευθύντρια της ∆ιεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Κρήτης, Σερπετσιδάκη Χριστίνα, η διαδικασία έχει ως εξής
  1. Αρχικά οι ∆ιευθύνσεις συµπληρώνουν και στέλνουν τις ανακλητικές αποφάσεις (δηλαδή µετάβαση από την κατηγορία «επιλαχόντες» σε «δικαιούχων»
  2. Μετά συµπληρώνονται οι αποφάσεις έγκρισης από τις ∆ιευθύνσεις και αποστέλλονται στις ∆ΑΟΚ.
  3. Έπειτα οι ∆ΑΟΚ καλούν τον κάθε Νέο Αγρότη εντός 15 ηµερών, να συµπληρώσουν το «Αποδεικτικό Παραλαβής-Αποδοχή Απόφασης Έγκρισης Πράξης» όπου εκτός από τα στοιχεία τους πρέπει να συµπληρώσουν το IBAN. Επίσης υπογράφουν την «Κατάθεση αίτηση για τη χορήγηση της 1ης δόσης πληρωµή». Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν µαζί τους το δελτίο ταυτότητας και µία φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου τους, καθώς επίσης και να γνωρίζουν το Α.Φ.Μ., την αρµόδια ∆.Ο.Υ. και να επιβεβαιώσουν το µόνιµο της διαµονής της κατοικίας τους.
  4. Από εκεί και πέρα οι αιτήσεις υπογράφονται από τον Γενικό Γραµµατέα της Περιφέρειας, γυρνάνε πίσω στις διευθύνσεις, οι οποίες περνούν τα στοιχεία στον ΟΠΣΑ και µετά στέλνονται οι παρτίδες πληρωµών στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όλη η παραπάνω γραφειοκρατική διαδικασία, αφήνει ελάχιστο περιθώριο χρόνου ή και καθόλου για διεκπεραίωση, όπως δηλώνει στην Agrenda η κ. Σερπετσιδάκη, καθώς στην Κρήτη, περιφέρεια µε 400 επιλαχόντες, «εκκρεµούν ακόµα οι αιτήσεις των εν δυνάµει για να πληρωθούν», οπότε «δεν µπορώ να υποσχεθώ τίποτα ούτε να δώσω χρονοδιάγραµµα».

Από την άλλη, όσον αφορά την Κεντρική Μακεδονία, περιφέρεια µε τους περισσότερους δικαιούχους, ο διευθυντής της ∆ιεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων, Ταµβακίδης Στέλιος, θεωρεί ρεαλιστικό τον στόχο, ενώ η διευθύντρια της Πελοποννησιακής ∆ιεύθυνσης, Ελένη Φάσου, δηλώνει πως «ακόµα και αν σήµερα ξεκίναγαν οι υπογραφές των αποφάσεων έγκρισης, τότε δύσκολα θα προλαβαίναµε τους επιλαχόντες µέσα στο έτος».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία