BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Χωρίς τροποποιητική η αντικατάσταση εξοπλισμού στη μεταποίηση δασοκομικών

Δεν θα θεωρείται πλέον παρέκκλιση από την αρχική σύμβαση και ως εκ τούτου δεν θα απαιτείται αίτημα τροποποίησης από τον δικαιούχο του Μέτρου 123Β «Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων», οι περιπτώσεις προμήθειας εξοπλισμού λόγω κατάργησης ή/και αντικατάστασης με εξοπλισμό ίδιας δυναμικότητας, σύμφωνα με νέα τροποποιητική ΥΑ.

Χωρίς τροποποιητική η αντικατάσταση εξοπλισμού στη μεταποίηση δασοκομικών

2
0
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη «2η Τροποποίηση της ΥΑ περί καθορισμού των λεπτομερειών εφαρμογής και άλλων διατάξεων του Μέτρου 123Β “Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων” του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) περιόδου 2007-2013», ισχύουν πλέον τα εξής

Για ουσιώδεις παρεκκλίσεις ή/και μεταβολές από το αρχικό επενδυτικό σχέδιο (τροποποίηση), ο δικαιούχος θα υποβάλλει αίτημα τροποποίησης στο Φορέα Εφαρμογής. Βασική προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος τροποποίησης είναι οι προτεινόμενες αλλαγές να βρίσκονται εντός του πλαισίου των κριτηρίων επιλογής και επιλεξιμότητας. Η υλοποίηση των τροποποιούμενων επενδύσεων συνίσταται να γίνεται μετά την έγκριση της τροποποίησης από τον Φορέα Εφαρμογής.

Δεν θεωρούνται ουσιώδεις παρεκκλίσεις ή/και μεταβολές και συνεπώς δεν απαιτείται τροποποίηση της απόφασης έγκρισης πράξης, οι περιπτώσεις προμήθειας εξοπλισμού (όπως αυτός ορίζεται στην Δράση 1 της ΚΥΑ του Μέτρου) λόγω κατάργησης (κατόπιν σχετικής βεβαίωσης του προμηθευτή) ή/και αντικατάστασης με εξοπλισμό ίδιας δυναμικότητας. Στις παραπάνω περιπτώσεις παρέκκλισης, που δεν θεωρούνται ουσιώδεις, θα προσκομίζεται με το αίτημα πληρωμής τεχνική έκθεση του συντάκτη του αιτήματος πληρωμής, στην οποία θα τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα της παραπάνω διαφοροποίησης καθώς και φυλλάδιο τεχνικών προδιαγραφών.

Αναλυτικά εδώ η Τροποποίηση του Μέτρου 123Β

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία