Ενδεικτικά, το κόστος εξοπλισμού για ένα μικρομεσαίο οινοποιείο (χωρίς κτηριακές υποδομές) κυμαίνεται από 70.000-160.000 ευρώ. Για όσους αμπελουργούς λοιπόν, θέλουν να ιδρύσουν ή να εκσυγχρονίσουν μεταποιητικές εγκαταστάσεις, , μπορούν να ενισχυθούν μέσω του Μέτρου 4.2.3 «Μεταποίησης για επαγγελματίες αγρότες» για έργα έως 300.000 ευρώ, ενώ συνδυαστικά αν ο αμπελουργός μπει σε Σχέδιο Βελτίωσης, το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 500.000 ευρώ. Για τη συγχώνευση οινοποιείων πάντως προβλέπεται μπόνους 20% στη στήριξη, με τη δημόσια δαπάνη να φτάνει για κάλυψη έως και το 90% της επένδυσης.
Aναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου