BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Εγκρίθηκε κονδύλι 800.000 ευρώ για τους αμπελουργούς της Σαντορίνης

Στα 800.000 ευρώ ανέρχεται το κονδύλι για τη χρηματοδότηση της Δράσης 4.2 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας», το οποίο αφορά τους αμπελουργούς του νησιού που έλαβαν διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεών τους.

Παράταση ως 20 Μαρτίου για αιτήσεις ενίσχυσης του αμπελώνα Σαντορίνης

6
0

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Διβάρης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πράξης ξεκινά το 2011 με καταληκτική ημερομηνία το 2013.
Όπως ορίζεται από την απόφαση, το συνολικό κόστος της Πράξης αυτής ανέρχεται σε 800.000 ΕΥΡΩ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με ποσοστό που ορίζεται στο ισχύον χρηματοδοτικό σχήμα, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει κάθε φορά.
Αναλυτικότερα ισχύουν τα εξής:
ΘΕΜΑ: Απόφαση ένταξης πράξης/χρηματοδότησης της Δράσης 4.2 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας» (διετής παράταση των σε ισχύ συμβάσεων ) του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013.
Αποφασίζουμε τα εξής:
1. Την ένταξη της Πράξης: Δράση 4.2 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας» (διετής παράταση των σε ισχύ συμβάσεων) του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».
2. Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης συνίσταται: σε επαγγελματίες αγρότες (φυσικά πρόσωπα) και κατόχους αγροτικής εκμετάλλευσης (φυσικά ή νομικά πρόσωπα).
3. Φορέας Εφαρμογής της Πράξης είναι η Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΥΠΑΑΤ.
4. Φορέας Χρηματοδότησης: Διεύθυνση Προγραμματισμού και Γεωργικών Διαρθρώσεων του ΥΠΑΑΤ.
5. Φορέας Πληρωμών: Ο Οργανισμός Πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ.
6. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πράξης:
Έναρξη: 2011
Λήξη: 2013
7. Το συνολικό κόστος του Μέτρου 214 ανέρχεται σε 1.334.187.751 ΕΥΡΩ και η Δημόσια Δαπάνη σε 1.331.187.751 ΕΥΡΩ, σύμφωνα με το ισχύον χρηματοδοτικό σχήμα.
Το συνολικό κόστος της Πράξης αυτής ανέρχεται σε 800.000 ΕΥΡΩ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με ποσοστό που ορίζεται στο ισχύον χρηματοδοτικό σχήμα, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει κάθε φορά.
8. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά το τμήμα που αφορά τις επιλέξιμες δαπάνες του ΠΑΑ 2007-2013 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω Τακτικού Προϋπολογισμού εις βάρος της ΚΑΕ 5323.

ΟΡΟΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
Ο Φορέας Εφαρμογής υποχρεούται:
1. Να ενημερώνει την αρμόδια Μονάδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης με Δελτία
Παρακολούθησης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πράξης, όταν αυτό του ζητηθεί.
2. Να τηρεί τους κανόνες της Κοινοτικής και Εθνικής Νομοθεσίας κατά την εκτέλεση της πράξης και ιδίως όσον αφορά την Κοινή Γεωργική Πολιτική, το περιβάλλον, τις δημόσιες συμβάσεις κλπ.
Ειδικότερα πρέπει να τηρούνται:
- Ο Κανονισμός (ΕΚ) 1698/2005 του Συμβουλίου (Άρθρο 36 α iv και 39) για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης από το ΕΓΤΑΑ όπως ισχύει κάθε φορά.
- Ο Κανονισμός (ΕΚ) 1290/2005 του Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως ισχύει κάθε φορά.
- Ο Κανονισμός (ΕΚ) 1974/2006 της Επιτροπής για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του Καν.1698/2006, όπως ισχύει κάθε φορά.
- Ο Κανονισμός (ΕΕ) 65/2011 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του Καν.1698/2006, όπως ισχύει κάθε φορά.
- Ο Κανονισμός 73/2009 του Συμβουλίου, Άρθρα 5 και 6 Παραρτήματα ΙΙ και ΙΙΙ για τη θέσπιση κοινών κανόνων για τα καθεστώτα άμεσης στήριξης στο πλαίσιο της ΚΓΠ, όπως ισχύει κάθε φορά.
- Ο Κανονισμός (ΕΚ) 883/2006 της Επιτροπής σχετικά με τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 1290/2005 του Συμβουλίου σε ότι αφορά την τήρηση των λογαριασμών των Οργανισμών Πληρωμών, τις δηλώσεις δαπανών και εσόδων και τους όρους επιστροφής των δαπανών στο πλαίσιο του ΕΓΤΕ και του ΕΓΤΑΑ όπως ισχύει κάθε φορά.
3. Να τηρεί τους κανόνες δημοσιότητας σύμφωνα με το Παράρτημα VI του εφαρμοστικού Κανονισμού 1974/2006, όπως ισχύει κάθε φορά, όπως εξειδικεύονται στις σχετικές εγκυκλίους.
4. Να εφαρμόσει μηχανισμούς πιστοποίησης εκτέλεσης της πράξης και εσωτερικού ελέγχου για τις προβλεπόμενες πληρωμές, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν τη νομιμότητα, την επιλεξιμότητα και την κανονικότητά της.
5. Να εξασφαλίζει την τήρηση όλων των δικαιολογητικών, που αφορούν την εκτέλεση της πράξης τουλάχιστον για τρία χρόνια μετά από το έτος, κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε η τελική πληρωμή για το ΠΑΑ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
6. Να κοινοποιεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΑΑ και στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα, τα έγγραφα που αφορούν την πράξη και σχετίζονται με τον έλεγχο και την παρακολούθηση αυτής.
7. Να θέτει στη διάθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ, της Ειδικής Υπηρεσίας
Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα, του Οργανισμού Πληρωμών και σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα τα έγγραφα, δικαιολογητικά ή στοιχεία της πράξης, εφόσον του ζητηθούν.
8. Να τηρεί τους όρους της Απόφασης. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος της προσωρινής ή οριστικής διακοπής της χρηματοδότησης ή απένταξης της πράξης από το ΠΑΑ και της επιστροφής του συνόλου της μεταφερθείσας χρηματοδότησης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Ν.3614/2007, όπως αυτός ισχύει.
9. Να ενημερώνει άμεσα με την υποβολή τροποποιημένου Τεχνικού Δελτίου Πράξης την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ - Ανταγωνιστικότητα σε κάθε περίπτωση που διαφοροποιούνται οι συνθήκες ή το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της πράξης.

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση για τη Χρηματοδότηση της Δράσης για τη διατήρηση του αμπελώνα νήσου Θήρας.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία