BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αρχές 2019 τα χρηματοδοτικά εργαλεία για κάλυψη ίδιας συμμετοχής στα Σχέδια

Με ορίζοντα το πρώτο τρίµηνο του 2019 ξεκινούν οι προεργασίες για να στηθεί ο µηχανισµός που θα υποστηρίξει την ίδια συµµετοχή στα Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης, σύµφωνα με σχετικό έγγραφο των διαχειριστικών αρχών.

Αρχές 2019 τα χρηματοδοτικά εργαλεία για κάλυψη ίδιας συμμετοχής στα Σχέδια

1
0

Μέσα στις επόµενες ηµέρες αναµένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη συνεργασία µε ανάδοχο φορέα ο οποίος θα βοηθήσει στη σύσταση των χρηµατοδοτικών µέσων, µε τις αρχές να έχουν καταλήξει στην ενεργοποίηση τριών εργαλείων:

-Μικροπιστώσεις για κεφάλαια έως 25.000 ευρώ.

-Εγγυήσεις για δάνεια άνω των 25.000 ευρώ.

-Συµµετοχή στο µετοχικό κεφάλαιο των επιχειρήσεων.

Συγκεκριµένα ο ανάδοχος αναλαµβάνει κάθε απαιτούµενη ενέργεια προκειµένου να υποστηρίξει την ΕΥΔ ΠΑΑ:

1. στην αξιολόγηση των συστάσεων που προκύπτουν από την εκ των προτέρων εκτίµηση της εφαρµογής των χρηµατοδοτικών εργαλείων.

2. στην εκτίµηση επικινδυνότητας, όπως αναφέρεται στο σηµείο (δ) της ενότητας 3.4 της ανακοίνωσης της Επιτροπής για την εφαρµογή των άρθρων 87 και 88 της συνθήκης ΕΚ στις κρατικές ενισχύσεις µε τη µορφή εγγυήσεων (2008/C 155/02)

3. στη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων για την επιλογή του Φορέα ή των Φορέων ∆ιαχείρισης των προτεινόµενων µέσων χρηµατοοικονοµικής τεχνικής και στην υποστήριξη της ΕΥ∆ ΠΑΑ στην προετοιµασία της επιλογής.

4. στην υποστήριξη της ΕΥ∆ ΠΑΑ στη σύσταση των χρηµατοδοτικών εργαλείων που θα υιοθετηθούν.

Το έργο αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί µέσα σε ένα χρόνο, που τότε υπολογίζεται ότι θα έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης, Μεταποίησης και Leader οι δικαιούχοι. Υπενθυµίζεται ότι οι υποψήφιοι διαχειριστές είναι το Εθνικό Ταµείο Επιχειρηµατικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), η ΕΤΕπ και το ΕΤΣΕ. Η απόφαση για τη διαχείριση θα βγει λαµβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήµατα του κάθε φορέα και σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις του ανάδοχου φορέα που θα συνεργαστεί µε τις διαχειριστικές αρχές.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Μαρτίου μαζί με το περιοδικό Profi  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία