BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Φθάνουν οι πρώτες εγκρίσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης

Καλά νέα φέρνει μετά από καιρό ο «ταχυδρόμος» για τα Σχέδια Βελτίωσης, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Μαΐου. Οι πρώτες συνεδριάσεις των γνωμοδοτικών επιτροπών έδωσαν ήδη τις προεγκρίσεις που αποστέλλονται επίσημα στους δικαιούχους του προγράμματος.

Φθάνουν οι πρώτες εγκρίσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης

0
1
Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν κλείσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda, οι πρώην καπνοπαραγωγοί και οι πτηνοτρόφοι θα λάβουν πρώτοι τις οριστικές εγκρίσεις τους.
Όλα δείχνουν ότι μέσα στο φθινόπωρο του 2012 οι δικαιούχοι θα έχουν οριστικές εγκρίσεις στα χέρια τους, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αγορές εξοπλισμού και την υλοποίηση των Σχεδίων τους. Το ζητούμενο είναι πώς η αγορά θα λύσει το θέμα των πιστώσεων και των προεξοφλημένων τιμολογίων

Συνεδρίαση Γνωμοδοτικής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη
Την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά και η γνωμοδοτική επιτροπή για τις αιτήσεις των υποψηφίων που αξιολογήθηκαν από την εταιρεία Euricon ΕΠΕ. Μάλιστα, η αρχή έγινε με τις περίπου 50 αιτήσεις για εκσυγχρονισμό των πτηνοτροφικών μονάδων, αφού είναι επείγουσα ανάγκη να συμμορφωθούν με βάση το νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κλωβοστοιχίες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2012.
Από την πλευρά της η Euricon προχωρά κανονικά την αξιολόγηση των φακέλων και έχει ήδη φτάσει στη δεύτερη παρτίδα των φακέλων, ακολουθώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών.

Πότε θα δοθούν οι οριστικές εγκρίσεις
Το επόμενο στάδιο είναι καθαρά γραφειοκρατικό και έχει σχέση με το χρόνο που θα χρειαστούν οι υπάλληλοι του υπουργείου, για να στείλουν τις προεγκρίσεις, έτσι ώστε να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές και να συνεχιστεί η υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Τα αγκάθια της υλοποίησης
Μόλις ο κάθε δικαιούχος πάρει την οριστική έγκριση στα χέρια του, θα μπορέσει να απευθυνθεί στο κατάστημα με τα γεωργικά μηχανήματα, την εταιρεία με τον κτηνοτροφικό εξοπλισμό ή όποιον άλλον παρέχει αντίστοιχα προϊόντα και με κάποιο διακανονισμό είτε να προαγοράσει και να λάβει το τιμολόγιο είτε να δώσει από πριν τα χρήματα και να περιμένει την πληρωμή από το υπουργείο. Βέβαια, αν το δούμε ρεαλιστικά, είναι πολύ δύσκολο ο αγρότης να έχει από πριν όλα τα χρήματα κι από την άλλη είναι τόσο ρευστά τα πράγματα στην αγορά των μηχανημάτων, που η στάση των εταιρειών δεν προμηνύει καμία διάθεση για μεγάλες πιστώσεις ή έστω για προεξοφλημένα τιμολόγια, που θα συνοδεύονται από μία προκαταβολή της ίδιας συμμετοχής του γεωργού ή του κτηνοτρόφου


Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό ρεπορτάζ της σαββατιάτικης Agrenda για το πότε θα δοθούν οι οριστικές εγκρίσεις, ποια είναι τα αγκάθια της υλοποίησης και τι γίνεται με τις εκκρεμότητες του υπουργείου.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-05-2012 15:54a

olo etsi lene alla siga min ginoun!!egriseis dinoun lefta na doume pote tha dwsoun!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία