BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Για ζωοτροφή δεκάδες τόνοι με κρητικά αγγούρια

Διατέθηκαν ήδη σε κτηνοτρόφους της Κρήτης, για ζωοτροφές, δεκάδες τόνοι θερμοκηπιακά αγγούρια.

«Μαϊμού» η μελέτη για μη ασφαλή λαχανικά Θήβας;

0
0

Στην αποσυμφόρηση της αγοράς από μεγάλες ποσότητες αγγουριών προχώρησε το δημοπρατήριο του συνεταιρισμού Μεσαράς στις Μοίρες Σκοπός του είναι να αναθερμανθεί η αγορά του αγγουριού, η οποία, ως γνωστό, τελευταία έχει πέσει κατακόρυφα. Όπως είναι επόμενο αρκετοί κτηνοτρόφοι έσπευσαν να προμηθευτούν αγγούρια για τα ζώα τους, κυρίως πρόβατα και κατσίκια, καθώς δυσκολεύονται οικονομικά να αγοράζουν ζωοτροφές.

Ήδη οι συνεταιρισμοί και τα δημοπρατήρια έχουν διαθέσει δεκάδες τόνους αγγούρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ευελπιστώντας ότι θα τύχουν ευρωπαϊκής  επιδότησης, βάσει των μέτρων που έχουν ληφθεί μετά το εμπάργκο της Ρωσίας.

Όπως είναι γνωστό, φέτος εκατοντάδες τόνοι θερμοκηπιακά αγγούρια της Κρήτης παραμένουν στα αζήτητα, καθώς η Ισπανία «ξεφορτώνει» μισοτιμής την παραγωγή της στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Ισπανία υπέστη σοβαρό πλήγμα από το ρώσικο εμπάργκο και έμμεσα υφίσταται η παραγωγή εκτός εποχής ελληνικών αγγουριών.

Πέρυσι η τιμή παραγωγού των αγγουριών, αυτή την περίοδο, έφθανε τα 65 λεπτά. Φέτος οι τιμές παραγωγού στις ποσότητες που πωλούνται δεν ξεπερνούν τα 15 λεπτά το κιλό, ενώ το κόστος παραγωγής, σύμφωνα με τους αγρότες, είναι πάνω από 55 λεπτά το κιλό.

Η Μεσαρά, η Ιεράπετρα και η Κουντούρα έχουν «πλημμυρίσει» από απούλητα αγγούρια, που στοιβάζονται μέσα και έξω από τα θερμοκήπια και στα δημοπρατήρια νωπών προϊόντων. Οι αγρότες είναι απελπισμένοι, καθώς δεν προβλέπεται να εισπράξουν, τουλάχιστον προς το παρόν, αποζημιώσεις, αλλά οφείλουν σημαντικά ποσά σε καταστήματα γεωργικών εφοδίων και τράπεζες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία