BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Τέλος στον περιβόητο φόρο λίπους βάζει η Δανία

Οι επιπτώσεις στις τιμές των τροφίμων (προς τα πάνω) σε συνδυασμό με τις έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών, ανάγκασαν την κυβέρνηση της Δανίας να πάρει πίσω τον φόρο λίπους (fat tax) που είχε θέσει σε ισχύ πριν από ένα χρόνο.

Αντιδρά η βιομηχανία τροφίμων για το «χαράτσι» στα λίπη

1
0

Το εν λόγο μέτρο επιβάλλει επιπλέον χρέωση στα τρόφιμα που περιέχουν περισσότερο από 2,3% κορεσμένα λιπαρά - συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων, του κρέατος και των επεξεργασμένων τροφίμων.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών ακύρωσε τα σχέδιά του για επιβολή φόρου στη ζάχαρη ενώ όπως επεσήμανε, ένα από τα αποτελέσματα της φορολογίας ήταν η μείωση των εσόδων αφού δεν ήταν λίγοι οι Δανοί που περνούσαν τα σύνορα και πήγαιναν στη Γερμανία για να αγοράσουν τρόφιμα.
Με φόρο ή χωρίς, γεγονός είναι ότι τα λιπαρά τρόφιμα – και δη τα σάντουιτς με μπέικον μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της καρδιάς.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η κατανάλωση πλουσίων σε λιπαρά τρόφιμα είναι ο σίγουρος δρόμος για την συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στις αρτηρίες, τα οποία τους προκαλούν στένωση και μπορεί να έχουν άσχημες επιπτώσεις.

Η νέα μελέτη έδειξε πως με ένα και μόνο σάντουιτς με μπέικον ή επεξεργασμένο τυρί και αλλαντικά για πρωινό, «τα αιμοφόρα αγγεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα», κατά τον δόκτορα Τοντ Άντερσον, ερευνητή στο Ίδρυμα Καρδιάς και Εγκεφαλικών (HSF) του Καναδά και επικεφαλής του Τμήματος Επιστήμης της Καρδιάς στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρυ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία