BACK TO
TOP
Δρώμενα

«Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού» το Ρέθυμνο για το 2018

Για πρώτη φορά μία ελληνική πόλη χρίζεται «Ευρωπαϊκή πόλη κρασιού» και για το 2018 αυτή θα είναι το Ρέθυμνο. Αυτή η ευθύνη ανατέθηκε στο νόμο της Κρήτης μετά από αίτημα που κατέθεσε ο δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και για όλο το έτος είναι επιφορτισμένο με την διοργάνωση εκδηλώσεων, δράσεων και σεμιναρίων με θέμα το κρασί.

«Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού» το Ρέθυμνο για το 2018

2
0

Όπως τόνισε στην Κρητική Επιθεώρηση η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, Πέπη Μπιρλιράκη, η ανάθεση αυτής της ευθύνης για το Ρέθυμνο είναι σημαντική, καθώς «με την κατάθεση του φακέλου φάνηκε ότι διοργανώνουμε πολύ καλές εκδηλώσεις.

 

Η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα είναι βασικός άξονας για την παρουσία μας, θα έχουμε συνεργασία με το δίκτυο οινοπαραγωγών Κρήτης και θα είναι μεγάλη ευκαιρία προβολής όλου του κρητικού αμπελώνα, αλλά και της κρητικής ταυτότητας, της γαστρονομίας και της τουριστικής μας υποδομής».

 

Το ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων του κρασιού

 

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού δημιουργήθηκε το 2000 με στόχο την προώθηση και ενίσχυση των περιοχών που συνδέονται οικονομικά με την οινοποιία.

 

Τα μέλη του δικτύου συνιστούν περίπου 800 ευρωπαϊκές πόλεις ή ομάδες πόλεων και προστατεύονται από την εγγύηση της ποιότητας των κρασιών τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα, και ειδικότερα η Νεμέα, η Νάουσα, η Ρόδος, ο Τίρναβος, τα Σπάτα και η Αιδηψός.

 

To RECEVIN παρέχει μία κοινή πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειριών, επαφών και συνεργασίας.

 

Ειδικότερα, στόχοι του δικτύου είναι:

- εκπροσώπηση συμφερόντων των μελών του στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα

- προώθηση του οινοτουρισμού

- ανάπτυξη δράσεων, ανταλλαγή εμπειριών και σύναψη σταθερών συνεργασιών

- διάδοση καλών πρακτικών

 

Ενδεικτικά παραδείγματα δράσεων του δικτύου συνιστούν η σύνταξη της Ευρωπαϊκής Βίβλου Οινοτουρισμού, η καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού (κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου), αλλά και η καθιέρωση του βραβείου ανάδειξης της Ευρωπαϊκής Πόλης Κρασιού.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία