BACK TO
TOP
Brand name

Πάει ολοταχώς για ΠΓΕ η σταφίδα Κρήτης

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί το σχετικό φάκελο στην Ε.Ε. μετά από αίτημα της ΚΣΟΣ.

Πάει ολοταχώς για ΠΓΕ η σταφίδα Κρήτης

4
0

Την καταχώρησης της σταφίδας ως προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)  υπό το όνομα «Σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης» προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο υπουργός, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δρομολογεί την αναγνώριση της σταφίδας, έπειτα από  αίτημα που είχε υποβληθεί από την ομάδα παραγωγών «Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας (ΚΣΟΣ)».

Ο φάκελος  διαβιβάζεται άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής της σταφίδας στο κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) της ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσαυτάρης: «Η ανάδειξη της ποιότητας και της  ιδιαιτερότητας των προϊόντων μας αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση και την εξωστρέφειά τους. Η κατοχύρωση των ενδείξεων για την προέλευση των προϊόντων ισοδυναμεί με πιστοποίηση της μοναδικότητάς τους, που τους προσδίδει προστιθέμενη αξία προς όφελος των ίδιων των παραγωγών και της αγροτικής μας οικονομίας».

Πηγή: minagric.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία