BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Όψιμη και αυξημένη παραγωγή ροδάκινου βλέπει η ΕΚΕ

Μικρή αύξηση αυξημένη σε σχέση με πέρσι προβλέπεται φέτος η παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου στην περιοχή του νομού Ημαθίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, Κώστας Αποστόλου.

Μόνο σε συνεννόηση με τη βιομηχανία η φύτευση νέων οπωρώνων ροδακινιάς

29
4

Η μοναδική του ανησυχία, όπως είπε, είναι μήπως οι βροχές του Μαρτίου επηρεάσουν ποιοτικά κάποια ροδάκινα.

Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι, η παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου διαμορφώθηκε στους 425.000 τόνους και, φέτος, ο κ. Αποστόλου υπολογίζει ότι δεν θα τους ξεπεράσει.

Σε κάθε περίπτωση, μια πιο «έγκυρη» εκτίμηση θα μπορέσει να κάνει, όπως είπε, στα μέσα Μαΐου.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα που διενεργεί για λογαριασμό της ΕΚΕ τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και αφορά τη φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου. Τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή του προϊόντος, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕ, αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 10 Ιουλίου, αφού παρατηρείται μια μικρή οψίμηση.

Υπενθυμίζεται, ότι τα ελληνικά συμπύρηνα ροδάκινα, σε ποσοστό 98% εξάγονται κυρίως στην Ευρώπη -βασικά στη Γερμανία και κατά δεύτερο λόγο στη Ρωσία- αλλά και την Ταϊλάνδη, ενώ η ελληνική κομπόστα "ταξιδεύει" και στην Αμερική και τον Καναδά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο Perpignan της Γαλλίας, στο πλαίσιο της Euro-Mediterranean Fruit and Vegetable International Business Trade Fair, στην Ελλάδα αναμένεται αύξηση στα επιτραπέζια και στα συμπύρηνα ροδάκινα, μικρή μείωση στα νεκταρίνια και μεγάλη μείωση στα βερίκοκα.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

11-05-2015 12:57Γιώργός

Υπάρχουν παραγωγοί που ξερίζωσαν τις φάρμες και δέντρα με το ένα τέταρτο παραγωγής σε σχέση με πέρσι κ ακούμε από επίσημα χείλη για αύξηση παραγωγής....

Απάντηση

04-05-2015 23:43γγγγ

ta συμπηρηνα κανουν καρποπτωση στην ημαθια.τα επιτραπεζια τα πιο πολλα εχουν πεσει ηδη και συνεχιζει...εσεις να περιμενετε αυξηση της παραγωγης...

Απάντηση

04-05-2015 22:53ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο (ΚΥΡΙΟΣ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΒΛΑΚΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ,Α37 ,ΕΒΕΡΤ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 50% ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ

Απάντηση

04-05-2015 15:12george

Δεν ξερω για την ημαθια αλλα στην πελλα και ιδιαιτερα στις πεδινες περιοχες,η παραγωγη της "ανδρος" μπορει να εχει και μια μειωση της ταξης του 40 εως 50% σε σχεση με περυσι.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία