BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Μόνο με φυτοϋγειονομικό διαβατήριο τα δενδρύλλια εσπεριδοειδών

Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί σε διάφορους νομούς της Ελλάδας η καταστρεπτική ασθένεια των εσπεριδοειδών, τριστέτσα, ωστόσο στον νομό Αιτωλοακαρνανίας από τις μέχρι στιγμής επισκοπήσεις που γίνονται στα δείγματα που στέλνονται στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη της ασθένειας.

Μόνο με φυτοϋγειονομικό διαβατήριο τα δενδρύλλια εσπεριδοειδών

1
0

Αυτό ανακοινώνει το τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, τονίζοντας βέβαια στους παραγωγούς να μην αγοράζουν δενδρύλλια από φυτώρια, αν αυτά δεν συνοδεύονται από φυτοϋγειονομικό διαβατήριο, ιδιαίτερα δεν αν τα δενδρύλλια προέρχονται από περιοχές στις οποίες έχει εμφανιστεί η τριστέτσα (πχ. Κόρινθος, Λακωνία).
Η έκδοση φυτοϋγειονομικού διαβατηρίου σημαίνει ότι το φυτώριο έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές και είναι πιο σίγουρη η καθαρότητα των δενδρυλλίων που διακινεί. Οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης επισημαίνουν στους καλλιεργητές ότι η εγκατάσταση νέων ή επανεμβολιαζόμενων  φυτειών εσπεριδοειδών χωρίς την ενημέρωση της υπηρεσίας συνιστά παράνομη ενέργεια που εγκυμονεί κίνδυνο εισόδου και εξάπλωσης του ιού στον νόμο.    

Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο:
Συστάσεις για την τριστέτσα στα εσπεριδοειδή για την Αιτωλοακαρνανία.pdf 



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία