BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Ελληνικές ανεμογεννήτριες στην πρώτη Αγροτική Ενεργειακή Κοινότητα Θεσσαλίας

Στην πρώτη ελληνική Αγροτική Ενεργειακή Κοινότητα της Θεσσαλίας, που έχουν συγκροτήσει το ΥπΑΑΤ, μαζί με τους ΤΟΕΒ Ενιπέα, Πηνειού, Μάτι Τυρνάβου, Ταουσάνη Λαρίσης και Τιτανίου Καρδίτσας και με προοπτική να ακολουθήσουν και οι ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος και Σελλάνων, πρόκειται να κάνουν «ντεμπούτο» στην ελληνική επικράτεια δύο από τις πρώτες ελληνικής κατασκευής ανεμογεννήτριες τύπου «EW16 θέτις» του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG).

Ελληνικές ανεμογεννήτριες στην πρώτη Αγροτική Ενεργειακή Κοινότητα Θεσσαλίας

3
0

Η σχετική συμφωνία γνωστοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλης, στο περίπτερο της EEG, στην 83η ΔΕΘ, όπου και εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό οι συγκεκριμένες made in Greece ανεμογεννήτριες.

Στο σύντομο σχόλιο του ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως συγκαταλέγεται στους άμεσους στόχους της Κυβέρνησης η προώθηση των Ενεργειακών Αγροτικών Κοινοτήτων, καθώς το ενδιαφέρον που καταγράφεται με αφετηρία τη Θεσσαλία, σε περιοχές όλης της χώρας, είναι τεράστιο.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», επισήμανε ο υφυπουργός αναφορικά με την πρώτη Αγροτική Ενεργειακή Κοινότητα της Θεσσαλίας κι εξήγησε πως οι ιδρυτικοί φορείς της πρώτης Αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στη χώρα μας έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση επένδυσης στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με φωτοβολταϊκά και με ανεμογεννήτριες. Όπως είπε, μεσοπρόθεσμα, με την ολοκλήρωση της απόσβεσης της επένδυσης, θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων να καλύπτουν από ίδιους πόρους τα τέλη άρδευσης των καλλιεργητών.

Στο περίπτερο της EEG στην 83η ΔΕΘ, εξάλλου, ο ελληνικός ενεργειακός Όμιλος εκτός από την ανεμογεννήτρια τύπου «EW16 θέτις», η οποία κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της νέας σύγχρονης και τεχνολογικά πρωτοποριακής μονάδας, ιδιοκτησίας του Ομίλου στη Μάνδρα Αττικής, παρουσιάζει και το σύστημα «S4S» (σ. σ. Storagefor: Saving, Solutions, SmartGrid, Sustainability). Το τελευταίο αφορά σε ένα διεθνώς πρωτοποριακό σύστημα αποθήκευσης και αυτοδιαχείρισης ενέργειας και τεχνογνωσίας Ευφυούς Ηλεκτρικού Δικτύου (ΕΗΔ), το οποίο, όπως επισημάνθηκε, η EUNICE ENERGY GROUP ανέπτυξε και μέρος του εφαρμόζεται στην αυτόνομη ενεργειακή επένδυση του διεθνώς αναγνωρισμένου «TILOS Project», που εξασφαλίζει στην Τήλο ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτονομία από ΑΠΕ.

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας

Για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την εγκατάσταση τέτοιων μονάδων ενέργειας με φιλικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, εξάλλου, ενημερώθηκε κι ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας κατά την επίσκεψή στο χώρο της EEG στη 83η ΔΕΘ. Ο Τεχνικός Διευθυντής στην Eunice Wind, Dr.-Ing., Γεώργιος Πεχλιβάνογλου είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την αυτονομία, την αυτάρκεια αλλά και τη διασύνδεση της ελληνικής ανεμογεννήτριας με τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία