BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ευκαιρία για πλασάρισμα ελαιολάδου στην εστίαση η γευσιγνωσία στο King George

Την δυνατότητα στο ελληνικό κοινό και τους ελαιοπαραγωγούς να γευτούν το ξένο… ελαιώνα και να κατανοήσουν τι είναι αυτό που κάνει τους κριτές, να βραβεύουν ένα ελαιόλαδο έδωσε η εκδήλωση γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου, στο ξενοδοχείο King George II, στο πλαίσιο του 2ου διεθνούς διαγωνισμού «Athena». Εκτός αυτού, δόθηκε η ευκαιρία στους ελαιοπαραγωγούς να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες από τον κλάδο της εστίασης.

Ευκαιρία για πλασάρισμα ελαιολάδου στην εστίαση η γευσιγνωσία στο King George

5
0

Φέτος στον διαγωνισμό πήραν βραβείο εκατόν εβδομήντα πέντε ελαιόλαδ, ενώ ένα ιταλικό από το Βένετο, το TresFórt του Paolo Bonomelli ανακηρύχτηκε το καλύτερο του διαγωνισμού. Παράλληλα, ένα ελληνικό, η Κορωνέικη Great Stories βρέθηκε ανάμεσα στα βραβευμένα με διπλό χρυσό, ενώ πολλά ήταν τα ελληνικά χρυσά, αργυρά και χάλκινα, αν και η σεζόν δεν ήταν η καλύτερη παραγωγικά, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές,.

 

Όπως αναφέρθηκε το βραβευμένο TresFórt «σαρώνει» σε κάθε διεθνή διαγωνισμό που εμφανίζεται, αφού και πέρσι ανακηρύχτηκε πάλι το καλύτερο του διαγωνισμού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος πήραν διπλό χρυσό και τα τρία ελαιόλαδα που έστειλε ο Paolo Bonomelli.

 

Της γευσιγνωσίας ακολούθησε απονομή των μεταλλίων και ειδικών βραβείων στους νικητές του φετινού διαγωνισμού.

Όπως τονίστηκε ήταν αναμφισβήτητα μία πραγματικά μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς πολυβραβευμένα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, το Ισραήλ και άλλες χώρες.

 

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν ελαιόλαδα από άγνωστες στην Ελλάδα ποικιλίες ελιάς, όπως η Picual, η Arbequina, η Coratina, η Cornicabra, η Frantoio και πολλές άλλες.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός Athena International Olive Oil Competition oργανώθηκε για 2η φορά, φέτος στο Costa Navarino της Μεσσηνίας, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.

 

Με 295 δείγματα, το 47% των οποίων από το εξωτερικό, και με μία κριτική επιτροπή αποτελούμενη κατά τα 2/3 από αναγνωρισμένους ξένους κριτές, ο Athena εδραιώνεται ως ο μοναδικός διεθνούς εμβέλειας διαγωνισμός της Ελλάδας, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές. Του χρόνου ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 19 με 21 Μαρτίου στους Δελφούς.

 

Αλέξανδρος Μπίκας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία