BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Σε ειδικό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης η κορινθιακή σταφίδα

Αίτημα για ένταξη της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας σε ειδικό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης και επανένταξη της στη βιολογική γεωργία προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επί ποδός για το 18ο Φεστιβάλ Σταφίδας

19
0

Σε αυτό κατέληξε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας κ. Γ. Αγγελόπουλου, με εμπλεκόμενους φορείς του τομέα (ΣΚΟΣ-ΑΣΕ," Πατραϊκή", Παναιγιάλεια Ένωση Συντεταιρισμών) στην διάρκεια της οποίας τονίσθηκε ότι προτεραιότητα για την αγροτική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η προστασία της αμπελοκαλλιέργειας και της κορινθιακής σταφίδας και κυρίως των παραγωγών της.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, θα ζητηθεί με επιστολή του ίδιου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στον αρμόδιο υπουργό, η ένταξη της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης, ενώ θα τεθεί ζήτημα όσον αφορά την επανένταξη της συγκεκριμένης καλλιέργειας στη βιολογική γεωργία.

Επιπλέον συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται στην οινοποίηση λόγω διπλής και τριπλής χρήσης στα σταφύλια (σουλτανίνα), ενώ τονίστηκε ότι θα πρέπει να τεθεί ανώτερο στρεμματικό όριο στο πρόγραμμα της αναμπέλωσης, ώστε ακόμη περισσότεροι αμπελοκαλλιεργητές να προχωρήσουν σε φύτευση.

Τέλος, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, θα ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να γίνει αίτημα προς όλα τα φυτώρια σε ολόκληρη τη χώρα για να γίνει καταγραφή φυτών και να δημιουργηθεί ειδική λίστα στην οποία να καταχωρούνται αυτοί στους οποίους διατέθηκαν τα φυτά και αν οι συγκεκριμένοι διέθεταν ειδική άδεια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία