BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Παλέτες εναντίον των αγριογούρουνων επιστρατεύουν οι αγρότες στον Κίσσαβο

Σοβαρό πλήγμα προκαλούν στους ορεσίβιους παραγωγούς της Σπηλιάς στον Κίσσαβο εκατοντάδες αγριογούρουνα που πολλαπλασιάζονται στις ρεματιές και που τους καταστρέφουν τις μοναδικές καλλιέργειες της ντομάτας και των φασολιών. Και επειδή τα αγριογούρουνα δεν έχουν φυσικό εχθρό, η αύξηση του πληθυσμού είναι αλματώδης, με αποτέλεσμα φέτος το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Παλέτες εναντίον των αγριογούρουνων επιστρατεύουν οι αγρότες στον Κίσσαβο

17
0
Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Εδώ και χρόνια οι παραγωγοί, επιστρατεύουν διάφορες μεθόδους για να προστατέψουν την παραγωγή τους
  1. Αρχικά αξιοποίησαν τις καραμπίνες τους.
  2. Φοβούμενοι τυχόν ατυχήματα, πέρασαν από τις πραγματικές καραμπίνες στα... κανονάκια. Όμως, τα ζώα συνήθισαν τους θορύβους και συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο.
  3. Επόμενη τακτική που αξιοποίησαν ήταν οι νυχτερινές περιπολίες, που όμως ήταν επίπονες και κουραστικές.
  4. Έπειτα αποφάσισαν να περιφράξουν με συρματοπλέγματα τα χωράφια τους. Τα ζώα, όμως άνοιγαν τρύπες στα σύρματα και αποτελείωναν τις καλλιέργειες.
  5. Τη λύση τελικά τη βρήκαν στις ξύλινες βάσεις (παλέτες) που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Τις τοποθέτησαν κατά μήκος του φράκτη καλά δεμένες. Μέχρι στιγμής τα αγριογούρουνα σπανίως διαπερνούν τις παλέτες.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία