BACK TO
TOP
Μοντέρνες Καλλιέργειες

Πρεμιέρα για την Ένωση Αρωματικών Φυτών Ελλάδος

Υπογράφηκε στις 10 Ιουλίου η ίδρυση της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος» (Association of Medicinal and Aromatic Plants of Greece) με διακριτικό τίτλο «ΕΑΦΦΕ» με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Τρόποι αξιοποίησης των αρωματικών φυτών στη 77η ΔΕΘ

1
0

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι παραγωγοί, μεταποιητές που φτιάχνουν δικά τους προϊόντα και επιστήμονες που έχουμε σαν επίτιμα μέλη. Πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα για την ίδρυση αυτής της Ένωσης. Το καταστατικό ψηφίστηκε σε συνάντηση που έγινε στη Λάρισα. Η Ένωση έχει συνολικά 26 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται και Ομάδες Παραγωγών. Οι εκλογές για ανάδειξη διοίκησης της ΕΑΦΦΕ θα γίνουν στις 8 Ιανουαρίου».

 

Ο κύριος σκοπός της Ένωσης είναι να συσπειρώσει όλους όσους ασχολούνται με τον κλάδο ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού συλλογικά τα προβλήματα. Ειδικότερα:

- η προώθηση της παραγωγής και εμπορίας των ελληνικών αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

- η συμβολή στη χάραξη εθνικής πολιτικής για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

- η ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας αλληλεγγύης και ενότητας της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα, με τη μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών μεταξύ των μελών

- η προώθηση του αρωματουρισμού την Ελλάδα

- η δημιουργία επώνυμων – πιστοποιημένων προϊόντων, όπως ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.λ.π.

- η σύνδεση, συνεργία και συνεργασία με επιστημονικά – ερευνητικά κέντρα και επαγγελματικές και άλλες οργανώσεις

- η ανάδειξη και αξιοποίηση της ελληνικής αρωματικής χλωρίδας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Η Ένωση θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων και παρουσιάσεων με σκοπό τη συσπείρωση όλων όσων ασχολούνται με τον κλάδο και την έγγραφή νέων μελών.

 

Διαβάστε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου για την Ίδρυση Ένωσης Αρωματικών Φυτών Ελλάδας.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία