BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Επιστρέφουν οι αγοραστές στο σκληρό σιτάρι;

Στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, λιγοστοί τοπικοί µύλοι αγοράζουν στα 28 λεπτά το κιλό παραδοτέα. Είναι λογικό να µην είναι ένθερµοι αγοραστές, καθώς έχουν καλύψει στο παραπάνω τις ανάγκες τους, ενώ η τάση στις διεθνής τιµές είναι ακόµα υπό πίεση. Στον τοµέα της εξαγωγής ακόµα επικρατεί στασιµότητα, αφού οι Ιταλοί δεν είναι διατεθειµένοι να αγοράσουν νέες ποσότητες. Βέβαια, αν αλλάξει λίγο το σκηνικό διεθνώς, µπορεί ξαφνικά να δούµε σηµαντική αύξηση της ζήτησης στην αγορά µας.

Επιστρέφουν οι αγοραστές στο σκληρό σιτάρι;

2
0
Στη λίστα της Φότζια, οι τιµές µειώθηκαν άλλα 5 ευρώ ο τόνος. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 285-290 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 60%) στα 280-285 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού. Στο Μιλάνο, επίσης, είχαµε περιορισµένες απώλειες (-3 ευρώ ο τόνος), µε τις τιµές για τις εξαιρετικές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 296-306 ευρώ ο τόνος.

Στη Γαλλία είχαµε αντίθετη εικόνα µε άνοδο  5 ευρώ ο τόνος.

Πλέον, οι τιµές βρίσκονται στα 310 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Σύµφωνα µε τους αναλυτές, η επιστροφή των αγοραστών στην αγορά φαίνεται να πλησιάζει. Οι εκτιµήσεις για σηµαντικά µεγαλύτερες παραγωγές σε βορειο-αφρικανικές χώρες αρχίζουν να αµφισβητούνται από αναλυτές, γεγονός το οποίο µπορεί να αυξήσει τη ζήτηση για εισαγωγή σκληρού

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο η τάση είναι σταθεροποιητική, χωρίς ιδιαίτερες µεταβολές όσον αφορά τα µαλακά σιτάρια και ανοδική για τη σόγια. κυρίως λόγω των αυξηµένων εξαγωγών στην Κίνα. Στις τελευταίες συνεδριάσεις διακρίνεται µια ελαφριά πίεση στα µαλακά, η οποία οφείλεται στην καλή πορεία των χειµερινών σπορών σίτου. Παρά το φτηνότερο δολάριο, οι πωλήσεις εξαγωγές αµερικανικής σοδειάς δεν ήταν οι αναµενόµενες και αυτό είναι ανησυχητικό ως προς τις χρηµατιστηριακές τιµές. Αντιθέτως, η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου καθιστά τις σοδειές της ΕΕ ακριβότερες στη διεθνή αγορά µε αποτέλεσµα στη Γαλλία οι τιµές συµβολαίων ∆εκεµβρίου ‘15 να πιεστούν λίγο, φτάνοντας τα 177-178 ευρώ ο τόνος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία