Σηµειωτέον ότι τα χαµηλά επίπεδα των 16 µε 17 λεπτών το κιλό, που δίνει τώρα η αγορά, δεν καλύπτουν τους παραγωγούς, οι οποίοι -όπως δηλώνουν στην εφηµερίδα Agrenda- παρά τις αυξηµένες φετινές αποδόσεις έχουν να αντιµετωπίσουν το µεγάλο κόστος παραγωγής σε συνδυασµό µε τη βαρύτερη φορολογία, που δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια κέρδους
Στη λίστα της Φότζια, κατόπιν της διαµαρτυρίας των παραγωγών, οι τιµές δεν µπόρεσαν να κρατήσουν τα επίπεδα τους και µειώθηκαν κατά 10-15 ευρώ ο τόνος, καθώς βασικός λόγος είναι η αφθονία σίτου που υπάρχει στην παγκόσµια αγορά. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 65%) κυµαίνονται στα 195-200 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11%, υαλώδη 40%) στα 180-190 ευρώ ο τόνος. Αντίστοιχα, στο Μιλάνο οι τιµές για τη νέα σοδειά καλής ποιότητας κυµαίνονται στα 210-212 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη παραγωγού
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Ιουλίου στα περίπτερα όλης της χώρας.
Στη λίστα της Φότζια, κατόπιν της διαµαρτυρίας των παραγωγών, οι τιµές δεν µπόρεσαν να κρατήσουν τα επίπεδα τους και µειώθηκαν κατά 10-15 ευρώ ο τόνος, καθώς βασικός λόγος είναι η αφθονία σίτου που υπάρχει στην παγκόσµια αγορά. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 65%) κυµαίνονται στα 195-200 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11%, υαλώδη 40%) στα 180-190 ευρώ ο τόνος. Αντίστοιχα, στο Μιλάνο οι τιµές για τη νέα σοδειά καλής ποιότητας κυµαίνονται στα 210-212 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη παραγωγού
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Ιουλίου στα περίπτερα όλης της χώρας.