BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ζητήσεις από την Τουρκία για το σκληρό σιτάρι

Παράλληλα µε τις φορτώσεις των παλαιότερων συµβολαίων, στην αγορά µας το τελευταίο διάστηµα υπάρχουν κάποιες ζητήσεις για νέες πωλήσεις ελληνικού σκληρού σίτου, στα επίπεδα των 200-210 ευρώ ο τόνος για τις καλές όµως ποιότητες. Η πλειονότητα των ζητήσεων προέρχεται από την τουρκική αγορά, η οποία εµφανίζει έλλειµµα παραγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Ζητήσεις από την Τουρκία για το σκληρό σιτάρι

66
0
Τα επίπεδα που πληρώνουν βρίσκονται περίπου στα 200 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιµάνι για τα σιτάρια µε 60% υαλώδη. Πλέον, όσο πλησιάζουµε στον Αύγουστο η δραστηριότητα περιορίζεται, καθώς οι µύλοι λειτουργούν σε χαµηλότερους ρυθµούς. Οι τιµές παραγωγού εξακολουθούν να κυµαίνονται στα 15 µε 17 λεπτά το κιλό στον παραγωγό.  
Στη λίστα της Φότζια αν και η τάση είναι ακόµα ελαφρώς πτωτική, σηµειώθηκε µείωση τιµών µόνο στη µία ποιότητα. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 65%) κυµαίνονται στα 195-200 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11%, υαλώδη 40%) στα 175-185 ευρώ ο τόνος (-5 ευρώ).

Στο Μιλάνο οι τιµές για τη νέα σοδειά καλής ποιότητας κυµαίνονται στα 201-206 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη παραγωγού. Το γαλλικό σκληρό σιτάρι έµεινε σταθερό για την παρούσα εβδοµάδα στα επίπεδα των 245 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, λαµβάνοντας στήριξη από την άσχηµη εικόνα της σοδειάς, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο τα µαλακά σιτάρια συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, µε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις να καταγράφονται νέες απώλειες. Οι παραγωγές στις ΗΠΑ είναι υποσχόµενες ποσοτικά, ενώ παράλληλα το δολάριο ενισχύεται, γεγονός το οποίο πιέζει τα δηµητριακά στο σύνολο τους. Στη Γαλλία, η εικόνα είναι πιο ενθαρρυντική, καθώς η παραγωγή δεν είναι υποσχόµενη, λόγω των καιρικών προβληµάτων. Ως αποτέλεσµα, οι τιµές του µαλακού κατέγραψαν πολύ µικρή µείωση και τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου βρίσκονται στα 162 ευρώ ο τόνος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία