BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ο διαγωνισμός της Αλγερίας δεν άλλαξε την τάση στα δημητριακά

H ζήτηση από πλευράς εξαγωγής έχει ατονήσει σηµαντικά στην αγορά µας για το σκληρό σιτάρι, µε τους Ιταλούς εμπόρους να ενδιαφέρονται µόνο αν οι τιµές πλησιάζουν προς τα 210 ευρώ ο τόνος FOB για τα µέτρια σιτάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Mε πλεονέκτημα στο 2013 τα δημητριακά

0
0

Τις τελευταίες µέρες φορτώνονται πλοία παλαιότερων συµβολαίων και γι’ αυτό κυκλοφορούν µερικές καλές τιµές για τον παραγωγό στην αγορά, όµως αυτό χαρακτηρίζεται ως παροδικό. Η γενικότερα τάση εξακολουθεί να είναι διορθωτική κυρίως για τα πιο µέτρια στάρια.

Στη λίστα της Φότζια σταθεροποιήθηκαν για πρώτη εβδοµάδα. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 65%) κυµαίνονται στα 210-215 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 200-205 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού. Στην εσωτερική αγορά της Ιταλίας οι τιµές πιέζονται και οι πωλητές ακολουθούν τα νέα επίπεδα.

Επίσης από πλευράς Καναδά ακούγονται πρόσφατα πιο επιθετικές προσφορές πλέον κάτω από τα 300 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι της Ιταλίας. Αναφορικά µε το διαγωνισµό της Αλγερίας, η τιµή µπορεί να χαρακτηρίστηκε υψηλή για την εποχή, αλλά οι αγοραστές στέκονται στη σηµαντική µείωση σε σχέση µε τον προηγούµενο διαγωνισµό του Νοεµβρίου. Τα γαλλικά σκληρά κατέγραψαν διόρθωση 5 ευρώ ο τόνος και κυµαίνονται πλέον στα 250 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Αξιοσηµείωτο όµως είναι το γεγονός πως παρά την ευρύτερη πτώση των ευρωπαϊκών τιµών, στον Καναδά οι τιµές διατηρούν τα υψηλά τους επίπεδα, προφανώς λόγω έλλειψης σωστών ποιοτήτων για εξαγωγή.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο δεν υπήρξαν σηµαντικές αλλαγές για τα δηµητριακά. Οι τιµές στα µαλακά κατέγραψαν µικρή διόρθωση κατόπιν των ανακοινώσεων περί αυξηµένης παραγωγής στον Καναδά και την Αυστραλία.  Παράλληλα, στη Γαλλία οι τιµές επηρεάζονται από την πρόσφατη άνοδο του ευρώ, σε µια χρονιά που οι εξαγωγές σε τρίτες χώρες είναι εξαιρετικά χαµηλές. Οι τιµές για τα συµβόλαια Μαρτίου µειώθηκαν κατά σχεδόν 3 ευρώ ο τόνος και κυµαίνονται πλέον στα 163 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία