BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Τώρα σπέρνω σπανάκι, το αγαπηµένο του Popeye

Το σπανάκι είναι ένα σηµαντικό χειµερινό λαχανικό που ευδοκιµεί σε βαθιά, πλούσια αµµοπηλώδη εδάφη µε pH 6-7. Για να έχουμε φρέσκο σπανάκι προς κατανάλωση τις ηµέρες του Πάσχα η σπορά πρέπει να γίνεται Φεβρουάριο.

Τώρα σπέρνω σπανάκι, το αγαπηµένο του Popeye

3
0
Προτιµώνται εδάφη µε µεσηµβρινή έκθεση ώστε τα φυτά να δέχονται περισσότερο ήλιο. Η σπορά γίνεται σε ψιλοχωµατισµένο έδαφος µε σπαρτική σε γραµµές 30 µε 40 εκ. και 20 εκ. επί των γραµµών και σε βάθος σποράς 2,5 περίπου εκ. Για ένα στρέµµα χρειάζονται 2 κιλά σπόρου
Το σπανάκι θέλει µέτρια υγρασία και στις µέτριες θερµοκρασίες δίνει τις καλύτερες αποδόσεις. Χρειάζεται προσοχή από τις παγωνιές. Μετά το φύτρωµα του σπόρου τα φυτά είναι έτοιµα για συγκοµιδή σε 7 εβδοµάδες
Τα φυτά κόβονται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Τα καλώς αναπτυγµένα φυτά έχουν φύλλα σαρκώδη και παράρριζα που βλαστάνουν µαζί σε πυκνές ή ανοιχτές τούφες.
Τα φύλλα πρέπει να έχουν πρακτικά τριγωνικό σχήµα, βαθυπράσινο χρώµα, λεία χείλη και κυµατιστή ή λεία επιφάνεια αναλόγως ποικιλίας. Μετά την κοπή, τα φύλλα συσκευάζονται σε καλάθια ή κιβώτια. Το σπανάκι µπορεί να διατηρηθεί νωπό µέχρι 10 µέρες σε θερµοκρασία 1οC και υγρασία 90%.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία