BACK TO
TOP
Green reports

Ελαιοκράμβη, καλλιέργεια με παρόν και μέλλον

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 γνωστό ξενοδοχείο των Σερρών με αφορμή την εκδήλωση της επιχείρησης «ΦΥΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε.» με θέμα «Ελαιοκράμβη παρόν και μέλλον».

Ελαιοκράμβη, καλλιέργεια με παρόν και μέλλον

49
0

Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση των ενεργειακών καλλιεργειών ως εναλλακτικών καλλιεργειών που αποφέρουν ένα ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα. Περισσότεροι από 200 παραγωγοί όχι μόνο από το νομό Σερρών αλλά και από τους γειτονικούς νομούς Κιλκίς, Καβάλας, Δράμας και Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην ημερίδα, μαζί με γεωπόνους και φορείς του επιχειρηματικού κόσμου, όπως η ΑΤΕ, η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και η Μαρφίν.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο Agronews ο διευθύνων σύμβουλος της «Φυτοενέργεια Α.Ε.» Οδυσσέας Γαβρανίδης, η επιχείρησή του εξασφάλισε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης, ώστε να «τρέξει» η από κοινού παρακολούθηση των καλλιεργειών των παραγωγών. Επιπλέον, δήλωσε ότι «η κατώτερη τιμή για την ελαιοκράμβη ορίστηκε στα 40 λεπτά/κιλό». Αναφορικά με τις αποδόσεις δήλωσε ότι « με βάση την αποκομισθείσα γνώση και εμπειρία πρέπει να αναμένονται αρκετά πιο ανεβασμένες».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η εταιρεία σπόρων Syngenta , η οποία παρουσίασε την ωφελιμότητα της συγκεκριμένης καλλιέργειας, ενώ παράλληλα η εταιρεία  BASF  παρουσιάστηκε το ζιζανιοκτόνο που καταπολεμά τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται στην καλλιέργεια από τα ζιζάνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία