BACK TO
TOP
Green reports

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το net metering

Άνοιξε από την Παρασκευή 8 Μαΐου το σύστηµα υποβολής αιτήσεων αγροτών και άλλων ιδιωτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστηµάτων αυτοπαραγωγής µε ενεργειακό συµψηφισµό ή, πιο απλά, net metering.

Φθηνότερο αγροτικό ρεύμα φέρνει το net metering

1
0

Τα αιτήµατα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του ∆Ε∆∆ΗΕ και όπως αναφέρεται στο σχετικό πληροφοριακό δελτίο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόµενος να έχει ήδη ενεργό παροχή χαµηλής τάσης στο όνοµά του, να έχει τη νόµιµη χρήση του ακινήτου της εγκατάστασης κατανάλωσης και του χώρου και του χώρου εγκατάστασης του συστήµατος και, επίσης, να έχει επιλέξει τον τύπο του εξοπλισµού που θα εγκαταστήσει µετά την εκπόνηση σχετικής µελέτης.

Αφού εξετάσει το αίτηµα, ο ∆Ε∆∆ΗΕ θα προβαίνει µέσα σε ένα µήνα από την υποβολή του στην έγγραφη διατύπωση Προσφοράς Σύνδεσης η οποία περιλαµβάνει την περιγραφή και τη δαπάνη των έργων σύνδεσης . Η προσφορά ισχύει για τρεις µήνες από την ηµεροµηνία έκδοσής της.

Εφόσον αποδέχεται την προσφορά ο ενδιαφερόµενος θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλει αίτηµα για την κατάρτιση Σύµβασης Σύνδεσης. Σύµφωνα µε το ∆Ε∆∆ΗΕ, η διαδικασία υπογραφής της σύµβασης ολοκληρώνεται συνήθως εντός 15 ηµερών από την ηµεροµηνία αιτήµατος.

Προϋπόθεση για την υπογραφή της σύµβασης είναι η προσκόµιση αποδεικτικού πληρωµής του συµβατικού κόστους. Τα έργα σύνδεσης κατασκευάζονται µέσα σε ένα µήνα από την υπογραφή της Σύµβασης, εφόσον δεν απαιτούνται νέα έργα δικτύου πέραν της εγκατάστασης µετρητών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία