BACK TO
TOP
Green reports

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις ταρίφες των φωτοβολταϊκών

Tροπολογία με την οποία διασφαλίζεται η εγγυημένη τιμή των αγροτικών φωτοβολταϊκών ανεξάρτητα από την ημερομηνία σύνδεσής τους στο δίκτυο και, επιπλέον, εξαιρούνται οι αγρότες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης κατατέθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στη Βουλή.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις ταρίφες των φωτοβολταϊκών

5
2

Πιο συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για την αγορά πετρελαίου, ορίζεται ότι «για τους σταθμούς μέχρι 100 kW των κατ΄ επάγγελμα αγροτών, για τους οποίους έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από 1/7/2011 έως 12/11/2012, ορίζεται ως τιμή αναφοράς η τιμή που ίσχυε κατά την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης.»

Για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς όλων των υπόλοιπων επενδυτών «για τους οποίους έγινε αίτηση ενεργοποίησης σύνδεσης από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Ιουνίου του 2012, ισχύει ως τιμή αναφοράς η τιμή που αντιστοιχεί στον χρόνο υπογραφής της σύνδεσης».

Εξαίρεση από την έκτακτη εισφορά για τους αγρότες-συμπαραγωγούς ενέργειας

Με την ίδια τροπολογία εξαιρούνται οι αγρότες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου από την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβλήθηκε με το «Μνημόνιο 3».

Σημειωτέον ότι η ρύθμιση ισχύει μονάχα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και για τους σταθμούς τους Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΥΘΗΑ) που χρησιμοποιούν την παραγόμενη θερμική ενέργεια για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

02-02-2013 11:38Φ/Β ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝΑΓΡΟΤΩΝΦ/Β ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ Φ/Β ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗ ΠΑΝΕΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΟΧΩΝ Φ/Β ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΗ ΤΑ ΣΥΜΦΟΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Φ/Β

Απάντηση

02-02-2013 10:00λάζαρος

Πολλοί αγρότες που έτυχε να έχουν δυσμενή στοιχεία σε τράπεζα δεν δανειοδοτούνται απο τις τράπεζες παρά το γεγονός ότι έχουν έτοιμο φάκελο πρός χρηματοδότηση. Αυτό πρέπει να αλλάξει με παρέμβαση του πρωθυπουργού ή του υπουργου γιατί την επιστοφή των χρημάτων τους οι τράπεζες τα έχουν εξασφαλισμένα, αφού τα χρήματα που θα βάζει η ΔΕΗ στο λογαριασμό του παραγωγου αυτόματα η τράπεζα κρατάει τα δικά της και ότι μένει παίρνει ο παραγωγός. Αν δεν γίνει κάτι για όλους αυτούς (που έχουν πληρώσει όρους σύνδεσης μελέτες εγγυητικές κλπ) που είναι πολλοί τότε θα καταστραφούν ολοσχερώς και θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στήν αυτοκτονία ή την φυλακή. SOS.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία