BACK TO
TOP
Green reports

Το 97 % των Ελλήνων θεωρεί σημαντική την προστασία του περιβάλλοντος

Σημαντική για τους ίδιους προσωπικά θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος οι περισσότεροι Έλληνες (ποσοστό 97 %), σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Παρουσίαση νέων τεχνολογιών ΑΠΕ σε Πυλαία και Καλαμαριά

0
0

Συνολικά σε επίπεδο ΕΕ συμμετείχαν στην έρευνα περίπου 28.000 άτομα, οι απαντήσεις των οποίων έδειξαν ιδιαίτερη ανησυχία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το 95% των Ευρωπαίων πιστεύει πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική (97% των Ελλήνων), ενώ το 95% θεωρεί πως μπορεί με τη συμπεριφορά του να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε αυτό (ίδιο ποσοστό και στην Ελλάδα).

Το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινότητά τους ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα αγγίζει το 97%.

Ακόμη, 88% των Ελλήνων πιστεύει πως η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης (ΕΕ: 74%).

Τέλος, στο ερώτημα πώς θα πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, σε επίπεδο εθνικό ή από κοινού με την ΕΕ, το 60% τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής αντιμετώπισης ενώ το 36% υπέρ της εθνικής προσέγγισης.

Στην Ελλάδα, 62% είναι υπέρ των ευρωπαϊκών λύσεων στα ζητήματα περιβάλλοντος και το 37% ισχυρίζεται ότι τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος θα πρέπει να λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.

 

ΠΗΓΗ: EurActiv.gr  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία