BACK TO
TOP
Εργασιακά

H αγροτική έρευνα βάζει τη γεωργία ξανά στο «κάδρο»

«Η έρευνα θα μετατρέψει τις καινοτόμες ιδέες σε προϊόντα και υπηρεσίες που σκοπός είναι να φτάσουν στους αγρότες και όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, χαιρετίζοντας την ημερίδα παρουσίασης των προγραμμάτων ΑγροΕΤΑΚ που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης το πρωί της Τρίτης 4 Μαρτίου από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

H αγροτική έρευνα βάζει τη γεωργία ξανά στο «κάδρο»

2
0

Ο κ. Αποστόλου επεσήμανε επίσης ότι, στο νέο ΠΑΑ 2016-2020, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη προώθηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας μέσω της καινοτομίας. Παράλληλα είναι απαραίτητο το συμβουλευτικό δυναμικό και οι γεωτεχνικοί της χώρας να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η ελληνική αγροτική παραγωγή χρειάζεται καλύτερα αποτελέσματα, με λιγότερους πόρους και με σεβασμό του περιβάλλοντος. Για αυτό το υπουργείο αλλά και για αυτή την κυβέρνηση, το αγρο-διατροφικό σύμπλεγμα είναι μεγάλη πρόκληση αλλά και τεράστια ευκαιρία, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε καινοτόμο το συγκεκριμένο έργο και επεσήμανε ότι η μεταφορά τεχνογνωσίας στον αγρότη, αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας για την προώθηση μιας βιώσιμης γεωργίας χαμηλού κόστους, καθώς οικοδομεί γέφυρες που συνδέουν την έρευνα με τη γεωργία στην πράξη. Ένας ανταγωνιστικός πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει μοχλό για τη μεταστροφή σε μια διαφορετική πορεία ανάπτυξης της χώρας, κατέληξε.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η εισήγηση του Τάσου Χανιώτη, Διευθυντή Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Ανάπτυξης στην ΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει ο αγροτικός τομέας για την ανάπτυξη της Ελλάδας ενώ έκανε λόγω για την ανάγκη επέκτασης της παραγωγής ελληνικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας, μικρής κλίμακας και την ενίσχυση μικρών και δυναμικών παραγωγικών μονάδων που θα βρίσκονται σε στενή σχέση με τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας.

Ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης σημείωσε με τη σειρά του ότι «χώρα που δεν παράγει δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της. Δεν σκοπεύουμε να σβήσουμε τα δανεικά μας προς τους εταίρους μας αλλά να εκμεταλλευτούμε σωστά τις ευκαιρίες που προσφέρει η γεωπολιτική θέση της χώρας και οι ιδιαιτερότητές της, αναδιαρθρώνοντας την αγροτική παραγωγή. Επιπλέον, ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι η ελληνική μεσογειακή διατροφή πρέπει να αποτελέσει εργαλείο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας ενώ πρότεινε την διεθνή πιστοποίηση της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας. Τέλος, τόνισε ότι «Δεν θέλουμε η χώρα να παράξει προϊόντα διατροφής με μαζικό τρόπο, γιατί άλλωστε αυτό δεν αποτελεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα, αλλά να παράξει ποιοτικά και ιδιαίτερα προϊόντα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία