BACK TO
TOP
Εργασιακά

Αποφάσεις για περικοπή σύνταξης ενεργών γεωργών

Για όσους αγρότες συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι τις 31.12.2016 και συνεχίζουν από 1.1.2017 να έχουν έσοδα από αγροτική δραστηριότητα, δεν τίθεται θέμα περικοπής της σύνταξής τους.

Αποφάσεις για περικοπή σύνταξης ενεργών γεωργών

3
0

Αυτό απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου στη βουλή, σχετικά με την απασχόληση των συνταξιούχων και τον περιορισμό της σύνταξης ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος.

Ωστόσο στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει ακόμα, αν θα περικόπτεται ή όχι η σύνταξη στους αγρότες που συνεχίζουν να έχουν αγροτικό εισόδημα και συνταξιοδοτούνται μετά την 1.1.2017.

«Άλλοι αγρότες λένε να γίνεται περικοπή στη σύνταξη έτσι ώστε να περνάει ο κλήρος στους νέους και άλλοι λένε όχι.

Εγώ προσωπικά δεν έχω καταλήξει ακόμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Σε ό, τι αφορά στους αιρετούς ο υφυπουργός  ανέφερε ότι, οι αυτοδικοικητικοί (αιρετοί δήμαρχοι, κ.λπ.) που είχαν εκλεγεί πριν την ψήφιση του νόμου δεν θα έχουν μείωση σύνταξης, αφού οι διατάξεις δεν τους αφορούν.

 

Σημείωσε επίσης ότι, η συμμετοχή σε επιτροπές και σε έργα αυτοδιοικητικά δεν θα θεωρείται  συμμετοχή που ο νόμος προβλέπει για τη μείωση της σύνταξης.

 

Συνεπώς, δεν θα περικόπτεται η σύνταξη (με βάση το άρθρο 20 του ν.4387/2016) στους αιρετούς ή σε αυτούς που συμμετέχουν σε επιτροπές.

Αυτό που δεν ξεκαθάρισε ο Τάσος Πετρόπουλος είναι τι θα ισχύσει για τους ετερο-επαγγελματίες, που θα βγαίνουν σε σύνταξη από 1.1.2017, ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στα σενάρια περί μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία δεν θα περικόπτεται η σύνταξη ενεργών γεωργών που συνταξιοδοτούνται από το 2017 κι έπειτα.

Σύμφωνα με αυτά, παίζει η μεταβατική περίοδος, να είναι 1-2 χρόνια, ως το 2022 ή ως το 2025.


Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία