BACK TO
TOP
Εργασιακά

Κλιμακωτή μείωση προστίμων για αδήλωτους αγρεργάτες

Για κλιμακωτές μειώσεις στα πρόστιμα εργοδοτών (συμπεριλαμβανομένων και κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων) έκανε λόγο από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Σε συνέντευξή της στη συμπρωτεύουσα η υπουργός έκανε γνωστό ότι επιχειρείται να μπει «φρένο» στην αμιγώς εισπρακτική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας με θεσμοθέτηση κλιμακωτών προστίμων με βάση το χρόνο της σύμβασης εργασίας που θα κάνει ο εργοδότης στον εργαζόμενο.

Κλιμακωτή μείωση προστίμων για αδήλωτους αγρεργάτες

1
0

«Σε λίγες ημέρες θα έρθει η σχετική διάταξη στη Βουλή και το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για κάποιον που πιαστεί με αδήλωτο εργαζόμενο θα μειώνεται σημαντικά εφόσον λάβει χώρα πρόσληψή του και, ανάλογα με το χρονικό διάστημα της σύμβασης εργασίας που υπογράφεται, θα μειώνεται και το πρόστιμο», όπως σημείωσε.

«Μην το δέσετε κόμπο ακόμη, δεν έχει κλείσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός, αλλά η μείωση αυτή, που θα είναι κλιμακωτή, θα προβλέπει ότι «αν ο εργοδότης κάνει στον εργαζόμενο μία σύμβαση τριμηνιαία, το πρόστιμο θα είναι 7.000 ευρώ περίπου, εάν είναι εξαμηνιαία 5.000 ευρώ και αν είναι ετήσια θα είναι 3.000 ευρώ περίπου».
 
«Σε κάθε περίπτωση, ο εργοδότης θα οφείλει να πληρώσει τα ένσημα τριών μηνών για αυτόν που εντοπίστηκε αδήλωτος», προσέθεσε σε άλλο σημείο. Και κατέληξε: «σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται χωρίς δυνατότητα έκπτωσης».

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία