BACK TO
TOP
Business

Αναλαμβάνει το τιμόνι της ΕΒΖ ο Δημήτρης Γιαννακίδης

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ, με το τιμόνι της να το αναλαμβάνει από το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου, όπως όλα δείχνουν, ο (πρώην πλέον) διευθυντής του εργοστασίου του Πλατέος, Δημήτρης Γιαννακίδης, αντικαθιστώντας τον Λάμπρο Χαραλάμπους, ο οποίος επί μια περίπου 5ετία είχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τα δύο τελευταία έτη και του πρόεδρου της εταιρείας.

Στο τραπέζι σενάριο και για λουκέτο σε εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης

3
0

Όπως πληροφορείται το Agronews η ανακοίνωση για την αλλαγή διοίκησης στη βιομηχανία θα γίνει, εκτός απροόπτου κι επισήμως εντός της μέρας και προέκυψε κατόπιν παρέμβασης του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ζήτησε από τον ειδικό εκκαθαριστή της ATEbank κ. Ν. Μαράντο να ενημερώσει –και το έκανε το βράδυ της Κυριακής 15 Μαρτίου- τον κ. Χαραλάμπους, ότι θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του.

Καταλύτης για την επιτάχυνση των διαδικασιών, κατά τις ίδιες πηγές, λέγεται πως ήταν το τιμολόγιο για την καλλιεργητική σεζόν που ετοίμασε ο κ. Χαραλάμπους και απέστειλε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαρτίου στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο δεν ικανοποίησε την ηγεσία του τελευταίου. Εξ ου και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το τι θα ισχύσει με τις τιμές που θα ισχύσουν για τα τεύτλα φέτος.

Εικάζεται λοιπόν πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος το πρώτο πράγμα που θα κληθεί να κάνει είναι να ετοιμάσει ένα καινούριο τιμολόγιο, το οποίο να κινείται στη φιλοσοφία των δηλώσεων που έχουν γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, περί στήριξη της τευτλοκαλλιέργειας και της ζαχαροβιομηχανίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιλογή του κ. Γιαννακίδη, ο οποίος έχει σπουδές χημικού μηχανικού, έγινε στη λογική ότι γνωρίζει πολύ καλά τη λειτουργία του κύκλου της ζάχαρης, αλλά και της ΕΒΖ ΑΕ, καθώς είναι στέλεχός της επί πολλά χρόνια, έχοντας περάσει στο παρελθόν από το Πλατύ, από το εργοστάσιο των Σερρών όπου υπήρξε διευθυντής και τους τελευταίους δύο μήνες και πάλι ως επικεφαλής της μονάδας στο Πλατύ. Όσο για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ζάχαρης, δεν αποκλείεται η ανακοίνωση των ονομάτων όσων θα το πλαισιώσουν να γίνει προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή την επόμενη.

H ανακοίνωση της ΕΒΖ

Την αλλαγή διοίκησης στην ΕΒΖ ΑΕ επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η εισηγμένη εταιρεία, η οποία αναφέρει πως ο κ. Λάμπρος Χαραλάμπους Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, υπέβαλε την παραίτησή του και τη θέση του παίρνει ο Δημήτρης Γιαννακίδης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε., μετά από συνεδρίασή της διοίκησης:

α) Ο κ. Λάμπρος Χαραλάμπους, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος - εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την 16/03/2015 έκανε αποδεκτή.

β) Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την ως άνω συνεδρίασή του εξέλεξε ως νέο μέλος του τον κ. Δημήτριο Γιαννακίδη.

Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

α. Εκτελεστικά Μέλη

Γιαννακίδης Δημήτριος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Μελέτης Γεώργιος, Μέλος

Δημητρίου Δημήτριος, Μέλος

β. Μη Εκτελεστικά Μέλη

Φεφές Μιχαήλ, Μέλος

γ. Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη

Κολιάτσας Σπυρίδων, Αντιπρόεδρος

Μόκου Ελένη, Μέλος

Η εκλογή του νέου μέλους του Δ.Σ θα τεθεί προς επικύρωση στην κρίση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Αgronews έχει εξής:

Δήλωση Λαφαζάνη για την ΕΒΖ (16-3-2015).doc



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία