BACK TO
TOP
Business

Αυτόματους πωλητές γίδινου βάζει μπροστά ο Θρακών Αμνός

Το επιτυχηµένο εγχείρηµα του συνεταιρισµού αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα µε έδρα τη Λάρισα ακολουθεί ο «Θρακών Αµνός», που δραστηριοποιείται στη Θράκη, όπως λέει και τ’ όνοµά του, µπαίνοντας στις αυτόµατες πωλήσεις, σε µια προσπάθεια να προωθήσει το γάλα που παράγουν τα µέλη του.

Αυτόματους πωλητές γίδινου βάζει μπροστά ο Θρακών Αμνός

26
0
Ο συνεταιρισµός ασχολείται µε την εµπορία των παραγόµενων αγαθών των µελών του, την ποιοτική ανάλυση του προϊόντος τους, την ενηµέρωσή τους για τα δρώµενα της κτηνοτροφίας, την επίλυση των προβληµάτων τους µέσω τακτικών συνελεύσεων.

Επίσης φροντίζει ώστε να εξυπηρετούνται για οποιοδήποτε πρόβληµα-πληροφορία χρειάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας τόσο από το γραφείο του Συνεταιρισµού αλλά και από τα ίδια τα µέλη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου
Στόχος του «Θρακών Αµνός» είναι η περαιτέρω αύξηση των µελών, η δηµιουργία δικής του ζώνης γάλακτος µε απώτερο σκοπό την καθετοποίηση των προϊόντων. Γι’ αυτόν το λόγο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία µε τράπεζες, για εκχώρηση συµβολαίου για τη µαζική αγορά ζωοτροφών-λιπασµάτων κι άλλων αγαθών και πρώτων υλών που χρειάζονται τα µέλη του συνεταιρισµού, σε χαµηλότερες τιµές, ώστε αφενός να µειωθούν τα έξοδα που έχει η εκτροφή και αφετέρου να παράγονται τόσο ποσοτικά, όσο και πιστοποιηµένα ποιοτικά προϊόντα.

Τελικός σκοπός είναι η πλήρης οργάνωση διαχείρισης των εκτροφών των µελών µέσω του συνεταιρισµού, µε τελική απελευθέρωση του κτηνοτρόφου, ώστε να ασχολείται µόνο µε τις κτηνοτροφικές εργασίες κι όχι µε τη γραφειοκρατία και τις υπηρεσίες

Ωστόσο οι άνθρωποι του συνεταιρισµού σχεδιάζουν κι άλλες κινήσεις. Μια από αυτές είναι η προώθηση στην αγορά γίδινου γάλακτος µέσω δικτύου αυτόµατων πωλητών.

Η αρχή θα γίνει µε δυο αυτόµατους πωλητές, που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σηµεία της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης, µε τους διοικούντες τον συνεταιρισµό, να µην αποκλείουν περαιτέρω επέκταση, εφόσον στεφθεί από επιτυχία η επιχειρηµατική κίνηση

Όπως λέει στην Agrenda, ο Χρήστος Παρασχούδης, πρόεδρος της συνεταιριστικής επιχείρησης, το εγχείρηµα θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα. Ο συνεταιρισµός ήδη έχει προβεί σε έρευνα αγοράς στο εξωτερικό για την εισαγωγή των µηχανηµάτων, αναµένοντας τις προσφορές τις επόµενες µέρες, ενώ έχει κλείσει ένα ακόµη ζήτηµα.  Αυτό της παστερίωσης και τροφοδοσίας των µηχανηµάτων. ∆ιαδικασίες που θα «τρέχει» η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, εταιρεία µε την οποία ήδη υπάρχει συνεργασία για την απορρόφηση του γάλακτος.

Μόνο µε ίδια έσοδαΟ συνεταιρισµός, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θράκης ιδρύθηκε µόλις λίγα χρόνια πριν, το 2012. Πλέον αριθµεί 170 µέλη, εκ των οποίων τα 140 είναι ενεργά, διαθέτοντας την παραγωγή τους αποκλειστικά µέσω του «Θρακών Αµνός».

Τα µόνα έσοδα του συνεταιρισµού προέρχονται από τις εισφορές των µελών του, µε το καθένα να εισφέρει 0,02 ευρώ ανά κιλό γάλακτος, που παραδίδει στο συνεταιρισµό

Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα κυµανθεί µεταξύ 50.000 και 80.000 ευρώ, χρήµατα τα οποία διαθέτει αυτή τη στιγµή ο «Θρακών Αµνός». Στόχος είναι η δηµιουργία δικής τους ζώνης γάλακτος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία