BACK TO
TOP
Business

Πράσινο από το νέο ΔΣ για διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΒΖ

Έτοιμη να ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα κάνουν… φύλλο και φτερό, τα πεπραγμένα των περασμένων χρόνων, που οδήγησαν την ΕΒΖ στη σημερινή, δεινή, οικονομική της θέση, εμφανίζεται η νέα διοίκηση της ζαχαροβιομηχανίας, η οποία ταυτόχρονα θα προβεί και σε αλλαγές στη διοικητική «πυραμίδα», με μετακινήσεις στελεχών σε νευραλγικές θέσεις της.

Αναζητεί επειγόντως λύση ο εκκαθαριστής της ΕΒΖ

4
0

Όπως πληροφορείται το Agronews, η σχετική διαδικασία έχει μπει στην τελική ευθεία και γύρω στις 10 το πρωί της Πέμπτης 16 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί σχετικό διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο θα επικυρωθούν οι καινούριες αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των αιτιών για την αρνητική πορεία που έχει ακολουθήσει η επιχείρηση, η διοίκηση αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος στην ΕΒΖ, ο οποίος θα εκτείνεται χρονικά στην τελευταία πενταετία. Όπως μάλιστα λέγεται ο νέος πρόεδρος κ. Γ. Κοκκινίδης – Κυπαρισσίδης φέρεται να έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι το «μαχαίρι θα φτάσει βαθιά στο κόκκαλο και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

Ως προς τις διοικητικές αλλαγές, αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αφορούν αφενός στην κάλυψη της θέσης του επικεφαλής των θυγατρικών στη Σερβία και αφετέρου εκείνη του εμπορικού διευθυντή, εντός των ελληνικών συνόρων. Στην πρώτη περίπτωση φαβορί, όπως μαθαίνουμε, είναι ένα στέλεχος της ΕΒΖ, μηχανικός στο επάγγελμα, που είχε βρεθεί και στο παρελθόν στη Σερβία, όπου φέρεται να διατηρεί οικογενειακούς δεσμούς, ενώ για την εμπορική διεύθυνση φημολογείται πως προορίζεται έτερο στέλεχος με προϊστορία στη Σερβία, ως επικεφαλής των τοπικών θυγατρικών.

Για τη δεύτερη μετακίνηση, ωστόσο, και μόνο στο άκουσμά της, δεν έλειψαν και κάποια σχόλια που παραπέμπουν στη… γυναίκα του Καίσαρος, δεδομένου ότι στη διάρκεια της θητείας του συγκεκριμένου στελέχους, οι θυγατρικές, όπως λένε οι… κακές γλώσσες, δεν διήγαγαν και τις καλύτερες μέρες της ιστορίας τους. Έτσι, τουλάχιστον, διαρρέουν και θυμίζουν ότι ενώ στο παρελθόν η Σερβία βοηθούσε κεφαλαιακά τη μητρική, τώρα έφτασε να γίνεται το αντίθετο και από τα 30 εκατ. ευρώ της έκτακτης ενίσχυσης από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, ένα μέρος θα πάει εκεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία