BACK TO
TOP
Πολιτικές

Επανεμφάνιση της γρίπη των πτηνών μετά από 3 χρόνια στην Ιαπωνία

Στη θανάτωση 112.000 πουλερικών προχώρησαν οι ιαπωνικές αρχές έπειτα από την επιβεβαίωση των ερευνών για την παρουσία του στελέχους H5 του ιού της γρίπης των πτηνών στα νότια της χώρας.

Επανεμφάνιση της γρίπη των πτηνών μετά από 3 χρόνια στην Ιαπωνία

0
0
Το αγρόκτημα στη νότια Ιαπωνία μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών όταν ο ιδιοκτήτης του ανέφερε ξαφνικούς θανάτους πουλερικών.

Το κλιμάκιο του ιαπωνικού υπουργείου γεωργίας διέταξε τη θανάτωση 56.000 πουλερικών στη μονάδα όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα και λίγο αργότερα αποφάσισε πως το ίδιο έπρεπε να επαναληφθεί με άλλα τόσα πτηνά από δεύτερη μονάδα που άνηκε στον ίδιο ιδιοκτήτη στην επαρχία Κουμαμότο. Ήδη στο σημείο γίνονται απολυμάνσεις και διεξάγονται έλεγχοι για περαιτέρω μόλυνση.

Το υπουργείο προειδοποίησε τους ορνιθοτρόφους για τους κινδύνους μόλυνσης και άλλων πτηνών αν και εμφανίστηκε καθησυχαστικό για τη μετάδοση του ιού στους ανθρώπους μέσω της κατανάλωσης αυγών ή κρέατος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών στην Ιαπωνία από το 2011, όταν η νόσος είχε εντοπισθεί στη νομαρχία Τσίμπα, έξω από το Τόκιο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία