BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Με ασπίδα το πλεόνασμα ο Στουρνάρας στο Εurogroup

Μπορεί ανεπισήμως η Ελλάδα να βρίσκεται εκτός της βασικής ατζέντας του Eurogroup που συνεδριάζει τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δε θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Το πακέτο μέτρων 11,5 δις ευρώ παρουσίασε ο Στουρνάρας

1
0

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναμένεται να δεχτεί έντονες πιέσεις από τους ομολόγους του για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση της τρόικας (άρχισε το Σεπτέμβριο αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί) για την οποία την ευθύνη ρίχνουν στην ελληνική πλευρά.

Ο κ. Στουρνάρας θα αντιπαραβάλει από την πλευρά του τις καλές επιδόσεις της χώρας και, μάλιστα, φιλοδοξεί να ζητήσει μείωση των απαιτήσεων για νέα μέτρα την επόμενη διετία.

Σε αντίθεση με το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο κ. Στουρνάρας προεδρεύει, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, στο Eurogroup επικεφαλής είναι ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έχει επιρρίψει ευθύνες στον κ. Στουρνάρα για την καθυστέρηση της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Από το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Δευτέρας και ότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν οριστικές αποφάσεις κατά τη διάρκειά της. Όμως, είναι δεδομένο ότι η πρόοδος που καταγράφει η Ελλάδα ως προς την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων καθώς και η πορεία των διαπραγματεύσεών της με την τρόικα, αναμένεται να εξεταστεί σε συζητήσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία