BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Λαγκάρντ: Στόχος η γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας

Την ανάγκη να υπάρξει την ερχόμενη Τρίτη (20 Νοεμβρίου 2012) μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακάμψει άμεσα υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Λαγκάρντ: Στόχος η γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας

1
0
Όσον αφορά το αν  η επικεφαλής του ΔΝΤ βλέπει να επιτυγχάνεται μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους της χώρας μας στο προσεχές Eurogroup, απάντησε πως «είναι θέμα σκληρής δουλειάς και υπομονής»

Επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ότι «επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται πως η Λαγκάρντ θα επισπεύσει την επιστροφή της στην Ευρώπη από το ταξίδι της στην Ασία προκειμένου να παρευρεθεί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την οποία θα επιχειρηθεί να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. για τον «ύφαλο» του ελληνικού χρέους

Την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, εκπρόσωπος του Ταμείου ζήτησε ουσιαστικά ανάληψη δράσης από τους ευρωπαίους δανειστές, τονίζοντας ότι το ΔΝΤ έχει κάνει ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την Ελλάδα να φτάσει σε βιωσιμότητα του χρέους της

Πλέον για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος εξετάζεται συνδυασμός πολλαπλών επιλογών, όπως
  • μείωση των επιτοκίων, αλλά και
  • μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους.
Επ' αυτού τοποθετήθηκε για πρώτη φορά επίσημα και αξιωματούχος της ΕΚΤ, ο Λικ Κοέν, μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας. Όπως τόνισε, η επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας θα πρέπει πιθανότατα να περιλαμβάνει και διαγραφή μέρους του χρέους της.

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι «η λύση για το ελληνικό χρέος θα είναι ένας συνδυασμός διαφόρων στοιχείων, ένα μέτρο μόνο δεν είναι αρκετό», τονίζοντας ωστόσο ότι «έχει ουσιώδη σημασία να μην θίξουμε το αρχικό κεφάλαιο και ότι υπάρχει απόλυτη ομοφωνία ως προς αυτό στην Ευρωζώνη»

Πάντως η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε και πάλι το ενδεχόμενο κουρέματος. «Η θέση μας περί αναδιάρθρωσης δεν έχει αλλάξει, ούτε και πρέπει να αλλάξει», είπε
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία