BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα για τη δόση», τονίζει ο Ρεν

Την ανάγκη να μπει ένα τέλος από το Eurogroup της Δευτέρας στο σίριαλ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα υπογράμμισε για άλλη μια φορά ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα για τη δόση», τονίζει ο Ρεν

2
0

Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο Φιλανδός επίτροπος κάλεσε όλα τα κράτη - μέλη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «να κάνουν τα τελευταία βήματα για να βρεθεί λύση, γιατί - όπως είπε - απέχουμε ελάχιστα απ΄αυτήν».

Την ανάγκη να υπάρξει σήμερα μία αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα υπογράμμισε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Πρέπει να είναι αξιόπιστη και πρέπει να αφορά πραγματικά την Ελλάδα», σημείωσε λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.

«Πρέπει να αποφασίσουμε την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ώστε να αρθούν οι αβεβαιότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο ελληνικό ζήτημα», είπε ο ευρωπαϊος επίτροπος και πρόσθεσε «είναι σημαντικό για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη».

Τέλος, ο επίτροπος εκτίμησε ότι σήμερα (σ.σ. Δευτέρα 26 Νοεμβρίου) το Eurogroup μπορεί να λάβει πολιτική απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. 


Σίγουρος για λύση ο Στουρνάρας

«Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε σήμερα μια αμοιβαία επωφελή λύση», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Η Ελλάδα εκπλήρωσε το δικό της μέρος της συμφωνίας, περιμένουμε από τους εταίρους μας ότι θα κάνουν το ίδιο», δήλωσε επίσης , ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία