BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ειδική ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα εξετάζει η ΔΕΗ

Τη δυνατότητα ένταξης των αγροτών σε νυχτερινό τιμολόγιο μελετά ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός καθώς από την 1η Ιουλίου, καταργείται το αγροτικό τιμολόγιο.

Ελεύθερα από το 2013 τα τιμολόγια χαμηλής τάσης

19
0

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις επιπτώσεις της προγραμματισμένης κατάργησης του αγροτικού τιμολογίου την 1η Ιουλίου, ο κ. Ζερβός ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μελετά τη δυνατότητα να εντάξει τους αγρότες σε νυχτερινό τιμολόγιο, όπου θα είναι προσαρμοσμένο το ωράριο για το πότισμα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Α. Ζερβός ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η διεύρυνση των δυνατοτήτων διακανονισμού πληρωμών με τους πελάτες της ΔΕΗ προκειμένου να προστατευθούν ειδικές κατηγορίες πολιτών.

Ο κ. Ζερβός αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσκολίες για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου δεδομένου ότι είναι δυσχερής ο ορισμός των κοινωνικών ομάδων που θα δικαιούνται διακανονισμών, αλλά σημείωσε ότι η επιχείρηση θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει προς αυτή την κατεύθυνση. Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που ζητούν διακανονισμό, αναφέροντας ότι το 2012 έγιναν 700.000 διακανονισμοί έναντι 400.000 το 2011.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Παπαγεωργίου ανακοίνωσε από τη Βουλή εκπτωτικά τιμολόγια της ΔΕΗ για σειρά παραγωγικών κλάδων προκειμένου να μην μετακυληθούν οι αυξήσεις στην τελική αξία των προϊόντων και υπονομευτεί η ανταγωνιστικότητά τους.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το υπουργείο σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει λύσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το ενεργειακό κόστος και να σταθούν οι επιχειρήσεις στην αγορά, διασώζοντας και τις θέσεις εργασίας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία