BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών

Νομοθετική πρωτοβουλία για σύνταξη στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης προανήγγειλε ο Βρούτσης.

Ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών

2
1

Νομοθετική πρωτοβουλία για εξομοίωση του ασφαλιστικού καθεστώτος του ΟΓΑ με αυτό του ΙΚΑ, με τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 έτη εάν υπάρχουν 40 χρόνια πλήρους ασφαλιστικού βίου, προανήγγειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Στην ομιλία του στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας, αναφέρθηκε επίσης στην ασφαλιστική ρύθμιση για τη δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ακόμη και αν οφείλουν εισφορές μέχρι το ποσό των 4.000 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας», μιας δράσης που, όπως είπε, θα ωφελήσει 120.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του ΟΓΑ αλλά και του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν, επίσης, δράσεις δωρεάν διανομή βιβλίων αλλά και εισιτήρια σε θέατρα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα υποστήριξης των άνεργων νέων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή:  «Ήδη στο Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων, προβλέπεται δράση που θα ενεργοποιηθεί πολύ σύντομα για την υποστήριξη (με κατάρτιση, συμβουλευτική και mentoring) 3.000 νέων να ασχοληθούν με τη γεωργία και, γενικότερα, τον αγροδιατροφικό τομέα», ανέφερε ο υπουργός.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-05-2013 20:32σακης

40 χρονια ασφαλισης εχει 1 στους 100 αγροτες παλι.. οι ελευτεροι επαγγελματιες στα χωρια κατω απο 1000 κατοικους που μπηκαν στον ογα θα την βολεπσουν!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία