BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα με Μέρκελ στο Βερολίνο

Με προσχέδιο κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων στις αποσκευές του επισκέπτεται τη Δευτέρα 23 Μαρτίου ο Αλέξης Τσίπρας τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα με Μέρκελ στο Βερολίνο

0
0
Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις συζητήθηκε την Κυριακή σε νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία διήρκεσε μια ώρα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7.30 το βράδυ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο μεταξύ οι Financial Times στο φύλλο της Δευτέρας 23 Μαρτίου δημοσιεύουν πεντασέλιδη επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, προς την κ. Μέρκελ μέσω της οποίας ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωστοποιεί στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της για το χρέος, αν η Ε.Ε. αποτύχει να της παρέχει βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια.

Την επιστολή έστειλε ο κ. Τσίπρας στις 15 Μαρτίου, λίγο πριν το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, και μία ημέρα πριν την πρόσκληση της κ. Μέρκελ στον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Τσίπρας «προειδοποιεί» ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή των δανείων (ΔΝΤ) και τις κοινωνικές δαπάνες. Παράλληλα «κατηγορεί» την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις αρχές της Ευρωζώνης, για το γεγονός ότι περιορίζουν τη δυνατότητα της Ελλάδας για έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους και δεν επιτρέπουν την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στην Αθήνα, αντίστοιχα, πριν από την υιοθέτηση ενός νέου γύρου οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία