BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στις 15:30 το ραντεβού Τσίπρα -Mέρκελ

Στις 15.30 ώρα Ελλάδας πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ στο περιθώρο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Κοινά σημεία αναφοράς στη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα

3
0

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ που πραγματοποιείται στην πλέον κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης και μια μέρα πριν το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ, σχεδόν ένα μήνα μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, θα μπορούσε να συντελέσει στο να προκύψουν ραγδαίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι στο Βερολίνο Τσίπρας και Μέρκελ είχαν αποφασίσει σε μια σειρά από θέματα, άλλα έγιναν γνωστά κι άλλα όχι. Επιβεβαιώθηκε η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών και είχε δοθεί η εντύπωση ότι έπεσαν οι τόνοι της ανιπαράθεσης. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες τα γερμανικά δημοσιεύματα εντείνουν τις πιέσεις προς την Ελλάδα καθώς μιλούν για χρεοκοπία εντός του ευρώ ή για παράλληλο νόμισμα. Μόλις σήμερα η γερμανική Die Velt αναφέρθηκε σε ένα τέτοιο σενάριο κάνοντας ωστόσο λόγο για μια πιθανό αδυναμία να αντέξει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης όντας χρεοκοπημένη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία