BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Καλοκαιρινά μπουρίνια χαλούν σοδειές

Το καλοκαίρι µπήκε κι επίσηµα, αλλά ο καιρός δεν φαίνεται να έχει αντίστοιχη διάθεση! ∆εν θα µείνει τίποτα όρθιο, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, φοβούνται οι παραγωγοί… Το ένα χαλάζι µετά το άλλο έχει «πληγώσει» χιλιάδες στρέµµατα µε σιτηρά, ψυχανθή, βιοµηχανική ντοµάτα, κηπευτικά, δενδρώδεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας! Μέχρι και τις ελιές στην Αιτωλοακαρνανία βρήκε η χαλαζόπτωση….

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0

Η υπόθεση τώρα περνάει στα χέρια του ΕΛΓΑ. Αυτό σηµαίνει οργασµός δουλειάς. Οι εκτιµητές στα χωράφια για επιτόπιο έλεγχο και µετά καθαρογράψιµο των πορισµάτων και µετά εξασφάλιση πόρων από τον προϋπολογισµό του οργανισµού για να πληρωθούν κάποια στιγµή οι πληγέντες παραγωγοί… Πολλές δε από τις ζηµιές παραπέµπονται στα ΠΣΕΑ, δηλαδή για αργότερα και µάλιστα για πολύ αργότερα!

Αδικηµένοι δηλώνουν οι Κρητικοί από την τελευταία πληρωµή του ΕΛΓΑ, καθώς στο Ηράκλειο έλαβαν 22 χιλιάδες ευρώ, στο Ρέθυµνο 10 χιλιάδες και στα Χανιά µόλις 7,5 χιλιάδες ευρώ για ζηµιές του 2016 και λίγα του 2017! Το θέµα είναι ότι στη Λάρισα πιστώθηκαν 3,5 εκατ. και στην Πέλλα 3,1 εκατ., όταν ο πρόεδρος του Οργανισµού διαβεβαίωνε ότι στην πληρωµή θα είναι και οι ζηµιές στα αµπέλια του νησιού από καύσωνα και ανεµοθύελλα του καλοκαιριού, ενώ για τον παγετό του Ιανουαρίου οι µεγαλύτερες πληγές εντοπίζονται στη Εύβοια, Λέσβο και Κρήτη. Μόνο που όλα αυτά δεν αποτυπώθηκαν στην πληρωµή….  

Η επιστροφή ΦΠΑ αγροτών ειδικού καθεστώτος που θα γινόταν στον µήνα, ούτε κουβέντα για το αν εφαρµόζεται! Τώρα και οι επιστροφές φόρου θα δίνονται αφού προηγηθούν αυτόµατοι συµψηφισµοί µε οφειλές στον ΕΝΦΙΑ που υπολείπονται και δεν έχουν λήξει. Κι αν δεν βρεθεί τίποτα, θα συµψηφίζονται οι επιστροφές φόρου που εκκρεµούν από προηγούµενο έτος µε φόρους του τρέχοντος έτους! ∆ηλαδή, όπου σε πιάσουν

Τόσο καιρό τον βασανίζουν αυτό τον κανονισµό της ΕΕ για τα βιολογικά και πάλι πριν λίγες µέρες στο Λουξεµβούργο δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη. Οι υπουργοί Γεωργίας όµως δεσµεύτηκαν, σου λέει, να βρουν µια λύση για να ξεφύγουν οι διαπραγµατεύσεις από το αδιέξοδο. Έτσι η µαλτέζικη προεδρία καλείτα
να ετοιµάσει συµβιβαστικό κείµενο, το οποίο θα εξεταστεί από την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας (SCA), ώστε να υιοθετηθεί έως τα τέλη Ιουνίου. Από κει και πέρα αναλαµβάνει η Εσθονία.
Μετά την υποβολή αναφοράς για καθυστερήσεις πληρωµών σε παλιά βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου καλεί τον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ στις 10 Ιουλίο
να τη στηρίξει. Ως εδώ καλά! Αυτός όµως, λέει
για οικονοµικούς λόγους δεν µπορεί να πάει στις Βρυξέλλες! Τι ήταν να το πει; Του την έπεσαν ζητώντας την παραίτησή του..    


Ο μπλοκατζής
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία