BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πού να φτάσουν και τα μαντάτα για το νερό

Σε απόγνωση τα σταφιδοχώρια της Ηλιείας µε τους παραγωγούς να µιλούν φέτος για «µαύρο τρύγο» καθώς η συγκέντρωση της παραγωγής αποδεικνύεται πολύ µικρή µετά την καταστροφή από τον παρατεταµένο καύσωνα. Οι παραγωγοί κάνουν έκκληση στους βουλευτές και τους φορείς της περιοχής να πιέσουν ώστε να ενταχθεί το προϊόν της σταφίδας σε ειδικό καθεστώς ενίσχυσης από τον ΕΛΓΑ. Στον ΕΛΓΑ πάντως, γενικότερα σφυρίζουν κλέφτικα.

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0
Εξαφανισµένοι λένε οι αµυγδαλοπαραγωγοί του Καλοχωρίου (πρώην ∆ήµου Νέσσωνα) οι εκτιµητές του ΕΛΓΑ και ως εκ τούτου δεν έχει καταγραφεί το µέγεθος της ζηµιάς που προκάλεσαν στην παραγωγή, οι χαµηλές θερµοκρασίες που σηµειώθηκαν αρχές Απριλίου. Το θέµα είναι ότι πλησιάζει η ώρα της συγκοµιδής και οι παραγωγοί δεν ξέρουν αν πρέπει να περιµένουν τα συνεργεία του ΕΛΓΑ ή να προχωρήσουν στη συγκοµιδή της εναποµείνασας ποσότητας. Στην πλατεία πάντως, εγγράφουν υπερωρίες στους συµβούλους….
Στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου επεξεργασίας τοµάτας της Nοµικός στα Φάρσαλα, πριν από λίγες µέρες βρέθηκε κόσµος και κοσµάκης, µε τον περιφερειάρχη Αγοραστό να µιλά για την ανάγκη παραγωγικής επανάστασης στην χώρα. Βέβαια, δεν εννοούσε λόγω των χαµηλών τιµών παραγωγού.

Ο αγροτικός κόσµος περνάει δύσκολα και βάλλεται πανταχόθεν. Τώρα όπως λέει και ο Σιδερόπουλος έχουν να αντιµετωπίσουν και τις αυξηµένες χρεώσεις που αφορούν τις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας και εκτοξεύουν κατά 26% το κόστος του αγροτικού ρεύµατος. Τα νέα για το νερό…δεν έφθασαν ακόµη!
Keep calm (Μείνετε ψύχραιµοι, ελληνιστί), ο Βαγγέλης δεν υπογράφει τσάµπα τις υπερωρίες. Ως εκ τούτου, όλο και κάποιο σύµβουλο από το 23µελές συνεργείο θα αξιοποίησε για να ξηλωθεί ο πασοκικός νόµος 1361/83 περί αγροτικού συνδικαλισµού. Συνέταξε µάλλον δια του συµβούλου Αλέξη τον νέο νόµο, ο οποίος όπως θα ‘λεγε και οικολόγος αναπληρωτής θα «γραφτεί στην ιστορία». ∆εν λέω καλή η έκθεση ιδεών, όµως τα περί ακηδεµόνευτων οργάνων δεν είναι και τόσο αθώα όσο θέλει ο συντάκτης της αιτιολογικής να ακούγονται. Εξάλλου, το πλαίσιο φτιάχνεται για να µπουν οι συνοµιλητές που ορίζει αυτό µε τους κυβερνώντες. Το νοµοσχέδιο αναρτήθηκε για σχολιασµό στο opengov την εποµένη του εορτασµού της Παναγίας και παραλίγο να πέσει από τα….µηδενικά σχόλια. Θα µου πεις τον αγροτικό κόσµο αυτό τον έκαιγε τόσο καιρό, αν δηλαδή θα φτιαχτεί ο νόµος για συνδικαλιστική γυµναστική...

Ο Μποκατζή
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία