BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Έξω από τα δόντια για το νομοσχέδιο στα νωπά

Ευκαιρία βρήκε ο Κακαβάς και η παρέα του να πουν ότι σύστημα με τα…. εκατομμύρια τιμολόγια για τις πληρωμές σε ένα 60ήμερο στα νωπά και ευαλλοίωτα δεν θα περπατήσει, αφού λέει χρειάζεται πρόσωπα και χρήμα. Τι προτείνει; Μία από τα ίδια προσλήψεις και ενοποίηση των υπηρεσιών.

Τρύπια βάρκα 356

0
0

Καταφθάνουν τα δικόγραφα για τους αγρότες που μετείχαν επί 40ήμερο στα μπλόκα του 2016. Αγρότης μας στέλνει μήνυμα και φωτό με την «κλήση» σε δίκη, λέγοντας που κάποιοι συνάδελφοι του βρέθηκαν στο Μαξίμου, λίγο πριν την λήξη των κινητοποιήσεων με τον πρωθυπουργό τους, ο οποίος τους είχε πει ότι «η αριστερά δεν δικάζει αγώνες».

Χωρίς το διαζευκτικό ή για την αναγραφή της προέλευσης στο κρέας στις ταμειακές που ζητούν οι κρεοπώλες δεν υπάρχει taxinet. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εικόνα και για του τι μπαίνει και τι βγαίνει, τώρα τα καρτελάκια με την ένδειξη «ελληνικό» ή τα «αυτοκόλλητα» στη ζυγιστική είναι για τους ευκολόπιστους.

Έξω από τα δόντια τα ‘πε στη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το νομοσχέδιο του Βαγγέλη για την αγορά των νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών, ο πρόεδρος της Ένωσης Εκτροφέων  Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, που μίλησε για όργιο ελληνοποιήσεων στο κρέας.

«Βεβαίως, πρέπει να πω ότι δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τη σθεναρή αντίσταση των κρεοπωλών για την αναγραφή της χώρας προέλευσης στην ταμειακή, άρνηση, η οποία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κρεοπωλείων, τουλάχιστον στην επαρχία, πουλάει μόνο ντόπια κρέατα, δημιουργεί κάποιους συνειρμούς», είπε χαρακτηριστικά.

Στο στόχαστρο και η ΕΔΟΚ, που όπως ανέφερε, προσπαθεί να βρει κάποιο ρόλο στο σύστημα της ιχνηλασιμότητας και θα ήταν ευχής έργον αν εκπροσωπούσε και τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών. Δεν έμεινε όμως, μόνο εκεί. Για το ισοζύγιο κρέατος και Άρτεμις, είπε εμφατικά ότι «οποίος εμπλέκεται με το αντικείμενο και ισχυριστεί ότι τα στοιχεία του Άρτεμις είναι αξιόπιστα ή ότι αυτά διασταυρώνονται και αξιοποιούνται από τις υπηρεσίες του κράτους, προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Πιθανότατα οι κύριοι βουλευτές δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο εκδίδονται τα πιστοποιητικά μετακινήσεις ζώων, οι γνωστές άδειες διακίνησης, οι οποίες είναι χειρόγραφες και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ετεροχρονισμένες. Φτάνουν στα σφαγεία οι άδειες αφού το κρέας έχει ήδη καταναλωθεί». Καλή χώνεψη!

Ο γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία