BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Ισχυρές καλλιέργειες από μικρά βακτήρια

Μία εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Νέα Ζηλανδία έχει περάσει από τη στιγμή της ίδρυσής της απαρατήρητη, όμως πρόκειται να ταράξει τα νερά παγκοσμίως με τα νέα της μικροβιακά προϊόντα

Ισχυρές καλλιέργειες από μικρά βακτήρια

0
0

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τους Peter Wigley και Andy Broadwell προσέλκυσε χρηματοδότηση από την Khusla Ventures, η οποία επενδύει σε καινοτόμες ιδέες, μετά την επαναστατική της μελέτη στην μικροβιακή βιοτεχνολογία που έχει ως στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητας των φυτών. Η τεχνολογία που ανέπτυξαν οι δύο επιστήμονες χρησιμοποιεί φυσικής ύπαρξης μικροοργανισμούς ώστε να βελτιώσει τις καλλιέργειες, οδηγώντας σε μεγαλύτερες αποδόσεις, καλύτερη χρήση των θρεπτικών στοιχείων, ανεκτικότητα στα ζιζάνια/ασθένειες και σε αντίσταση στη ξηρασία.

Σε συνέχεια πετυχημένων δοκιμών στη περιοχή Auckland της Νέας Ζηλανδίας, η εταιρεία μαζί με τους αμερικανούς υποστηρικτές δημιούργησαν ένα νέο μοντέλο ώστε να περάσουν τα προϊόντα αυτά στη παγκόσμια αγορά. Γι’ αυτό το λόγο δημιούργησαν τη μητρική εταιρεία BioConsortia, ώστε να αναπτυχθούν γρηγορότερα.

Ο τωρινός διευθύνον σύμβουλος της εταιρείας, κ Meadows Smith, θα οδηγήσει την εταιρεία στα πρώτα βήματά της πάνω στην εμπορική χρήση των προϊόντων. Δεν είναι κάτι καινούργιο για τον κ Smith καθώς μέχρι πρότινος εργαζόταν ως διευθύνον σύμβουλος της εταιρείας AgraQuest Inc, η οποία εξαγοράστηκε αργότερα από τη Bayer για 500εκατ δολάρια, ενώ παλαιότερα διαχειριζόταν χαρτοφυλάκιο ύψους 1,9 δις δολαρίων ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Chemtura.

Ο κ. Smith δήλωσε πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει γεωργία είναι η εύρεση τρόπου αύξησης της παραγωγικότητας ενώ πιστεύει, πως η BioConsortia διαθέτει τα σωστά εργαλεία και τη τεχνολογία ώστε να συμβάλει σημαντικά στην αγροτική παραγωγή.

Η BioConsortia ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με εν δυνάμει συνεργάτες συμπεριλαμβανομένων και ισχυρών «παιχτών» στην αγορά σπόρων, ασφάλειας καλλιεργειών και των λιπασμάτων.

Οι αρχικές δοκιμές έδειξαν 6 με 8% βελτίωση στην απόδοση του καλαμποκιού παρά την –μοναδική στη 50ετία- ξηρασία. Στο εργαστήριο η πατενταρισμένη αυτή τεχνολογία απέφερε καλύτερα αποτελέσματα σε μία μεγάλη γκάμα εκμεταλλεύσεων όπως η ντομάτα, το σιτάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι και το χόρτο σίκαλης. Η τεχνολογία αυτή επίσης αποδείχτηκε πως μπορεί να αυξήσει και άλλα χαρακτηριστικά των φυτών όπως είναι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία