BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Ιδανική πηγή καλίου το Multi-K® της Haifa

To νιτρικό κάλιο της Haifa, Multi-K®, είναι μια μοναδική πηγή καλίου λόγω της θρεπτικής αξίας του, της αποτελεσματικότητας της λίπανσης, των εφαρμογών και του περιβαλλοντικού αποτελέσματος.

Ιδανική πηγή καλίου το Multi-K® της Haifa

21
1

Το κύριο γνώρισμα του Multi-K είναι ότι αποτελεί ένα πλήρως υδατοδιαλυτό λίπασμα νιτρικού καλίου και συντίθεται από 100% θρεπτικά στοιχεία. Είναι ένα απαλλαγμένο χλωρίου καλιούχο λίπασμα κατασκευασμένο ειδικά για πολλές καλλιέργειες, που είναι ευαίσθητες στην παρουσία χλωρίου στο έδαφος ή και στο νερό άρδευσης.

Μέθοδοι εφαρμογής
Το Multi-K® είναι πλήρως υδατοδιαλυτό καθιστώντας το κατάλληλο για εφαρμογή σε όλους τους τύπους συστημάτων άρδευσης, συμπεριλαμβανομένων των αυλακιών, του καταιονισμού με κανόνια, του μικρο-καταιονισμού με μπεκάκια και της στάγδην άρδευσης. Λόγω της υψηλής καθαρότητάς του το Multi-K® δεν φράζει τους αγωγούς άρδευσης ή τους σταλάκτες/στόμια, ακόμα και μέσα σε μικρού διαμέτρου περάσματα ή σε χαμηλούς ρυθμούς ροής του διαλύματος. Όπως και άλλα καλιούχα λιπάσματα το Multi-K® είναι διαλυτό σε μεγάλο βαθμό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά, στις υψηλές θερμοκρασίες είναι περισσότερο διαλυτό σε σχέση με άλλα απαλλαγμένα χλωρίου καλιούχα λιπάσματα. Η χρήση του για υδρολίπανση έχει αποδειχθεί πως έχει θετική επίδραση στις σοδειές και την ποιότητα σε πολυάριθμες καλλιέργειες.

Yψηλή διαφυλλική θρέψη καλίου
Το νιτρικό κάλιο είναι μια ιδανική πηγή καλίου για διαφυλλική λίπανση, εξαιτίας της συνέργιας μεταξύ καλίου και νιτρικού ιόντος. Τα περισσότερα κρυσταλλικά λιπάσματα Multi-K® είναι κατάλληλα για διαφυλλικές εφαρμογές. Για υψηλή διαφυλλική θρέψη καλίου όμως συνιστάται η χρήση του καινοτόμου σκευάσματος για διαφυλλικές εφαρμογές της HAIFA, Bonus-npK®. Το Bonus-npK® επιτρέπει περισσότερο συμπυκνωμένους ψεκασμούς και χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη δράση. Περιέχει ένα ειδικά ανεπτυγμένο πρόσθετο για καλύτερη προσκόλληση στη φυλλική επιφάνεια, βελτιώνοντας την απορρόφηση και παρατείνοντας τη δράση. Αυτό το πρόσθετο επιπλέον ταπεινώνει το pH του διαλύματος, καθιστώντας το Bonus-npK® κατάλληλο για ανάμειξη σε δεξαμενές, με πλατύ εύρος αγροχημικών.

Αλατότητα
Το Multi-K® έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα. Το άζωτο με τη νιτρική του μορφή (-ΝΟ3) στο Multi-K® καθιστά ικανό το φυτό να ελαχιστοποιεί την πρόσληψη χλωρίου, όποτε αυτό το δηλητηριώδες ανιόν βρίσκεται στο εδαφοδιάλυμα ή στο νερό άρδευσης. Με παρόμοιο τρόπο το κάλιο στο Multi-K® εξουδετερώνει το επιζήμιο νάτριο. Για το λόγο αυτό, το Multi-K® συνιστάται σε ευαίσθητες στα άλατα καλλιέργειες ή καλλιέργειες ευαίσθητες στην παρουσία χλωρίου και όποτε χρησιμοποιείται νερό άρδευσης χαμηλής ποιότητας. Επειδή το Multi-K® έχει χαμηλό δείκτη αλατότητας οι συνεχείς εφαρμογές του βοηθούν στην πρόληψη συσσώρευσης αλάτων στο έδαφος. Αυτό κάνει το Multi-K® ως το λίπασμα επιλογής για άνυδρες και μη άνυδρες περιοχές.
κειμενο με στοιχεια απο τη haifa

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-08-2014 21:05ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Multi-K® ΜΕ ΔΙΑΦΥΛΛΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΣΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία