BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Και επίσημα μέχρι τις 15 Ιουνίου οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

Στην υπογραφή Απόφασης με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης έως τις 15 Ιουνίου 2017 προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Θερινή ώρα από την Κυριακή 25 Μαρτίου

21
1

Σημειωτέον ότι η ελληνική απόφαση έρχεται να «εκμεταλλευτεί» τη δυνατότητα που έδωσε με ανακοίνωσή του την Πέμπτη 4 Μαΐου ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν σε όσα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν να παρατείνουν την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση ενισχύσεων σε αγρότες στα πλαίσια της ΚΑΠ από τις 15 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες παρατάσεις είχαν δοθεί από την Κομισιόν και το 2015 και το 2016.


Βρείτε εδώ τη σχετική Τροποποιητική απόφαση για την παράταση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2017.pdf


Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Παράταση χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2017

Με βάση τον κανονισμό 807/2017 που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την δυνατότητα παράτασης της υποβολής των αιτήσεων μέχρι τις 15/6/2017 εκ μέρους των κρατών μελών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, προχώρησε στην υπογραφή της Απόφασης 2866/11-5-2017 με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, έως τις 15/06/2017.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην διευκόλυνση των Ελλήνων γεωργών και υιοθετήθηκε για την ομαλή διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών και την αναβάθμιση της ποιοτικής υποβολής της αίτησης. Επισημαίνεται δε ότι, μετά την παραπάνω εξέλιξη δεν πρόκειται να υπάρξει και νέα παράταση.


H ανακοίνωση Χόγκαν

Με βάση ανακοίνωση της Κομισιόν η απόφαση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα σχετικών αιτημάτων που είχαν υποβληθεί από μια σειρά κρατών-μελών της ΕΕ μετά από αλλαγές που έκαναν στα διοικητικά τους συστήματα που χειρίζονται τη διαδικασία των αιτήσεων, γεγονός που επηρέασε τη δυνατότητα των αγροτών να υποβάλλουν στην ώρα τους τα αιτήματά τους

Η παράταση αφορά τόσο τις αιτήσεις για άμεσες ενισχύσεις αλλά και για αιτήματα χρηματοδότησης στα πλαίσια των εθνικών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης. Και τα δύο χρηματοδοτούνται από κονδύλια της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική)

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, τόνισε ότι ενώ η παράταση δόθηκε ώστε να επιτραπεί η έγκαιρη διεκπεραίωση των αιτήσεων, τα κράτη μέλη που αποφασίζουν να επιλέξουν την αναβολή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρέπει να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι κανόνες για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-05-2017 10:01Βαγγέλης

Η παράταση αυτή αφορά και στην παράταση θεώρησης των συμβάσεων των ενεργειακών καλλιεργειών?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία