BACK TO
TOP
Αγορά Εισροών

«Παγώνουν» οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Ακυρώνονται με τροπολογία-προσθήκη του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2015 και επιβαρύνουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος εκτός των νοικοκυριών, των αγροτών και των παραγωγικών επιχειρήσεων. Έτσι αποφεύγεται τυχόν αύξηση στο κόστος παραγωγής για τους αγρότες και τις επιχειρήσεις τους.

«Παγώνουν» οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

2
0

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της προθεσμίας που είχε δώσει η κυβέρνηση στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να ανατρέψει την απόφασή της για αύξηση των τελών στο ρεύμα, κατατέθηκε, τελικώς, η σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, του οποίου η συζήτηση ξεκινά τη Μεγάλη εβδομάδα στη Βουλή.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ορίζεται ότι παραμένουν αμετάβλητες για το 2015 οι χρεώσεις του Ειδικού Τέλους για την Μείωση Εκπομπών Αέριων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) και διευκρινίζεται ότι θα παραμείνουν οι τιμές στο ύψος του 2014.

Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ τυχόν ποσά που είχαν καταλογιστεί θα επαναϋπολογιστούν για να γίνει συμψηφισμός στον επόμενο λογαριασμό, εφόσον βέβαια «περάσει» στη βουλή η τροπολογία.

Από το αρμόδιο υπουργείο επισημαίνεται η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία από διάταξη αυτή δεν προκαλείται επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού, ή των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία