BACK TO
TOP

Αγορά Εισροών

SOx_scrubbers

Κατά 3% ετησίως αναμένεται να αυξάνεται από το 2018 έως το 2023, η παγκόσμια αγορά για σύνθετα λιπάσματα (αγορά που έχει ήδη εκτιμηθεί σε περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια), οδηγούμενη από έναν ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό σε παγκόσμιο επίπεδο και από την μείωση του όγκου των αρδευόμενων εκτάσεων ανά κάτοικο, σύμφωνα με νέα έκθεση του παγκόσμιου φορέα παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών IHS Markit.

erik_fylwak_syngenta_2

Σε ανταγωνιστικές αποδόσεις παρά τις αντίξοες συνθήκες παγκοσμίως, αναφέρεται η Syngenta, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες με καλλιεργητικές λύσεις με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών της στοιχείων για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

VIC_ixter_0149_productslider

Είναι σηµαντικό η ΕΕ να ακολουθήσει την θεώρηση άλλων χωρών σε θέµατα τεχνολογικών εξελίξεων και γραφειοκρατίας, που αφορούν στη φυτοπροστασία και τη θρέψη των καλλιεργειών, µια πορεία που µπορεί να χαραχθεί από τη νέα σύσταση του Ευρωκοινοβουλίου. Σύµφωνα µε τον εξειδικευµένο ιστότοπο agribusiness global, η περίοδος 2014-2019 µεταξύ άλλων σηµαδεύτηκε από τη συζήτηση γύρω από την ανανέωση της χρήσης δραστικών ουσιών και τις ανησυχίες σχετικά µε τη διαφάνεια των στοιχείων αυτών και την ανεξαρτησία των σχετικών ερευνών. Όλα αυτά στο πλαίσιο της θέσπισης αυστηρότερων διαδικασιών που σχετίζονται µε τον έλεγχο της διάθεσης στην αγορά προϊόντων φυτοπροστασίας.

yara-new

Το συνολικό μέγεθος της αγοράς αζωτούχων λιπασμάτων θα αυξηθεί κατά 9,99 εκατ. τόνους έως το 2023, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) περίπου 2%, σύμφωνα με την έκθεση για την παγκόσμια αγορά αζωτούχων λιπασμάτων της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων Technavio.

UPL_Arysta-new_2

Έναν παγκόσμιο ηγέτη στη διεθνή αλυσίδα υπεραξίας των τροφίμων δημιουργεί η εξαγορά της Arysta LifeScience από την UPL. Μέσω της στρατηγικής της στόχευσης, OpenAg, φιλοδοξεί να μετατρέψει τη γεωργία «σε ένα προσβάσιμο γεωργικό δίκτυο το οποίο θα τροφοδοτεί την αειφόρο ανάπτυξη για όλους. Χωρίς όρια, χωρίς σύνορα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Li-Keqiang-new

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang ανακοίνωσε τη διαμόρφωση του ΦΠΑ από το 16% στο 13% για τις περισσότερες βιομηχανίες, και από το 10% στο 9% για κλάδους όπως οι μεταφορές και οι κατασκευές κατά τη διάρκεια των εργασιών του εθνικού λαϊκού συνεδρίου στο Πεκίνο.

Sepi-syneleusi-2

Δεν ανεβάζει ο σπόρος το κόστος καλλιέργειας αλλά η ενέργεια και τα ενοίκια και αυτό μάλιστα θα αποδειχθεί σύντομα και με μελέτη του ΙΟΒΕ. Αυτό αποκάλυψε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ) στο περιθώριο της Γενικής του Συνέλευσης που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

DELTAPINE_NEW_2

Ξαναμοιράζεται από την αρχή, μέσα σε λίγους μήνες, η εγχώρια αγορά των σπόρων βαμβακιού, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν, ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer και η εταιρία Σπύρος Ανδριώτης ΑΕ για την περαιτέρω ανάπτυξη του δυναμικού των ποικιλιών βαμβακιού της DELTAPINE® στην Ελλάδα.

KAR_4710_copy

Σε μια ζεστή εκδήλωση, που αποτέλεσε παράλληλα και ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου για τις εξελίξεις στον χώρο των λιπασμάτων και την γεωργία, ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) έκοψε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη.

fmc_diokolanos

Από τον Νοέμβριο του 2017, η FMC συνεργάζεται με την DuPont, της οποίας το σημαντικότερο τμήμα του χαρτοφυλακίου φυτοπροστατευτικών προϊόντων της καθώς και το ερευνητικό κομμάτι πέρασε στα χέρια της FMC.

AIXMEAS-LOGO

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιχμέας ενημερώνει τους παραγωγούς ότι μπορούν να προμηθεύονται πιστοποιημένο σπόρο σκληρού σιταριού (MAESTRALE ,SECOLO,EGEO) καθώς και λιπάσματα για την σπορά σιτηρών.

Με το Βασίλη τώρα ούτε κιλοβατώρα οι ενεργειακές κοινότητες στον κάμπο

Μεσοπρόθεσµα µείωση του κόστους άρδευσης και µακροπρόθεσµα ακόµα και κέρδη υπόσχεται να αφήσει στους αγρότες µε ποµόνες στους ΤΟΕΒ αλλά και ανεξάρτητα αρδευτικά, η σύσταση της πρώτης Αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στη Θεσσαλία µε µέλη τον τοπικό ΓΟΕΒ και έξη ΤΟΕΒ, που θα κατασκευάσουν, σε πρώτη φάση, φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW.

Διπλό χτύπημα της ΔΕΗ με το αγροτικό ρεύμα

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 662o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch.

Έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν όσοι αγρότες χρησιμοποιούν ρεύμα για τη λειτουργία των γεωτρήσεών τους να προσκομίσουν την άδεια χρήσης νερού, προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν της μειωμένης χρέωσης για το αγροτικό ρεύμα.

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι αγρότες για το αγροτικό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά ο υπεύθυνος Αγροτικής και Ενεργειακής Πολιτικής της Π.Γ της ΛΑ.Ε. και πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας, κ. Θανάσης Πετράκος υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αλλαγή της διαδικασίας για τη χορήγηση του αγροτικού τιμολογίου.

Με ακριβό πετρέλαιο και κομμένο ρεύμα δύσκολο το καλοκαίρι στις καλλιέργειες

Στεγνά χωράφια, µικρότερες σοδειές, υποδεέστερα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και µειωµένο εισόδηµα, σε συνδυασµό µε ένα αυξηµένο στα ύψη κόστος παραγωγής φέρνουν στους καλλιεργητές οι τελευταίες εξελίξεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία