BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Πράσινο φως από τον OLAF για την επισιτιστική στο συνεταιρισμό Ρεθύμνης

«Καθαρό» βρήκε το συνεταιρισμό Ρεθύμνης (πρώην Ένωση) για τη διάθεση γραβιέρας Π.Ο.Π. Κρήτης μέσω του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας το «ευρωπαϊκό ΣΔΟΕ» (OLAF) σε εξονυχιστικούς ελέγχους που πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Πράσινο φως από τον OLAF για την επισιτιστική στο συνεταιρισμό Ρεθύμνης

1
0

Έτσι ο συνεταιρισμός Ρεθύμνης θα υλοποιήσει κανονικά το πρόγραμμα της επισιτιστικής σε γραβιέρα Κρήτης και ελαιόλαδο που έχει αναλάβει για το 2013.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο συνεταιρισμός Ρεθύμνης είχε αναλάβει το 2012 μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος της επισιτιστικής  βοήθειας  τη διανομή σε απόρους γραβιέρας Κρήτης που είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Η διανομή έγινε κανονικά. Επίσης φέτος η συνεταιριστική οργάνωση μετείχε στο σχετικό διαγωνισμό και ανέλαβε σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία τη διανομή γραβιέρας Κρήτης αλλά και τυποποιημένου ελαιόλαδου.

Στελέχη του ευρωπαϊκού οργανισμού OLAF πραγματοποίησαν ελέγχους στα τιμολόγια της συνεταιριστικής οργάνωσης για να διαπιστώσουν αν πράγματι το γάλα από το οποίο παρήχθη η γραβιέρα που διανεμήθηκε μέσω του προγράμματος σε απόρους είναι προϊόν Π.Ο.Π. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεταιριστική οργάνωση βρέθηκε συνεπής στις υποχρεώσεις της. Έτσι, πήρε το «πράσινο φως» για τη διανομή γραβιέρας και ελαιόλαδου και το 2013.

«Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν το ελληνικό δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δικαιούχοι να είναι σίγουροι ότι θα τους τιμήσουμε καθώς θα τους παρέχουμε άριστα προϊόντα» δήλωσε μετά τους ελέγχους ο πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης Νίκος Μπιρλιράκης

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ε.Ε. εντείνει τους ελέγχους της μέσω του OLAF για όλα τα κοινοτικά προγράμματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία